Visionært byggeprojekt i Dronningborg rykker nærmere

På mødet den 8. marts 2021 har Randers Byråd godkendt en ansøgning til Landsbyggefonden om at etablere 60 kommunale almene plejeboliger med servicearealer til en samlet anskaffelsessum på godt 125 millioner kroner. Dermed er der taget et vigtigt skridt i at få finansieringen på plads for det visionære byggeprojekt, der også omfatter opførelse af en daginstitution og idrætshal.

Om godt et år bliver det første spadestik taget til byggeriet af 60 kommunale almene plejeboliger med tilhørende servicearealer i Dronningborg. Det er forventningen efter at Randers Byråd på mødet den 8. marts 2021 har godkendt en ansøgning til Landsbyggefonden om projektet, der har en samlet anskaffelsessum på godt 125 millioner kroner.

Det nye plejecenter kommer til at ligge på og omkring den nuværende Dronningborghals grund og er en del af et visionært byggeprojekt, hvor der også vil blive opført en daginstitution og en idrætshal. I alt har byrådet i forbindelse med budgetaftalen for perioden 2020-2023 afsat knap 180 millioner kroner til det omfattende projekt.

Tryg og hjemlig ramme

Det nye plejecenter kommer til at bestå af 45 to-rumsboliger og 15 tre-rumsboliger, der skal danne en tryg og hjemlig ramme for beboerne med oplevelser både ud og inde. Målgruppen for plejecentret er beboere med fysiske og psykiske funktionsnedsættelser, heraf en væsentlig andel med demenssygdomme. Boligerne bliver indrettet, så de også er egnet til ægtepar.

Forventningen er, at byggeprojektet kommer i udbud med kontraktindgåelse i efteråret 2021. I starten af 2022 ventes alle godkendelse at være på plads, så byggeriet kan gå i gang i april 2022. Efter planen vil både plejecenter, idrætshal og daginstitution være klar til brug i 2024.