Vuggestuebørn spreder påskeglæde på plejehjem

Som konsekvens af COVID-19 har de ældre plejehjemsbeboere det seneste år lidt mange afsavn. Det har en vuggestue i Randers nu give sit bidrag til at gøre op for. Torsdag den 18. marts var de på udendørs besøg på deres nabo-plejehjem, hvor de overraskede de ældre med en festlig igangsætning af påsken.

Torsdag den 18- marts 2021 var børnene fra Kristrup Vuggestue på festligt, udendørs påskebesøg på deres naboplejehjem, Kristrupcentret. Her blev sunget sange, danset og hoppet rundt til stor glæde for de ældre beboere – og så kunne børnene stolt overrække den påskepynt, de har lavet for at glæde de ældre.

"Der er ikke sket så meget det seneste år – hvilket jo er helt forståeligt – så jeg har virkelig nydt at have børnene her i dag. Jeg har passet børn hele livet, så minderne kommer helt naturligt frem, når jeg ser de små. Kærlige og dejlige minder. Og så er det også bare godt at se hvor meget de kan. Børnene var rigtig godt med på alle legene," fortæller Lis Kristensen på 82 år, der er beboer på Kristrupcenteret.

De seneste uger har børnene været travlt beskæftiget med at producere pynt til de ældre beboere på deres nabo-plejehjem. Her har de blandt andet tænkt i, at pynten til bordene er lamineret, så det nemt kan tørres af og desinficeres. Og initiativet vækker stor begejstring.

"Det seneste år har unægtelig være meget specielt for de ældre på landets plejehjem. Deres hverdag har været præget af begrænset socialt samvær og få nye inputs. Vi vil så gerne gøre noget godt for de dem og fokusere på noget af det vi faktisk kan gøre, fremfor alt det, der ikke kan lade sig gøre – og derfor kom vi på, at vi sammen med børnene kunne lave corona-venligt pynt til vores nabo-plejehjem," fortæller Anne Vintersbølle Jakobsen, der er institutionsleder i Kristrup Vuggestue.

Påskeharerejse og fællessang

"Vi er så glade for, at den helt unge generation tænker på vores ældre og har lyst til at være med til at glæde dem. Et initiativ som dette er med til at give nogle andre sanseindtryk og oplevelser i en ellers meget stille hverdag i corona-tiden," fortæller Rasmus Bech Albjerg, der er centerterapeut på Kristrupcenteret.

Som tak til børnene inviterede Kristrupcenteret børnene på en udendørs påskeharerejse og fest. Her var de på jagt efter påskeæg i træerne og fandt dyr, som Kristrupcenteret havde sat på pinde rundt om på centrets udearealer og pyntet med påskepynt.

"De ældre sad inden døre og kunne observere de små gæster, der underholdte udenfor. Det var en fantastisk oplevelse og tydeligt at se, at det betød meget for de ældre at få besøg af de små – og selvom det selvfølgelig havde været endnu bedre, hvis de måtte komme indenfor, så har børnene været med til at skabe noget liv og det har kæmpe stor værdi i denne tid," siger Rasmus Bech Albjerg. 

Efter påskeharerejsen blev børnene og de ældre budt på påske-pølsehorn og pizzasnegle og arrangementet sluttede med fællessang og musik.