5 lækre løberuter i Randers

Der er masser af muligheder for at få styret sin løbelyst i Randers og omegn, og her får du fem bud på naturskønne ruter i den randrusianske natur. Der er også tips til familien, der hellere vil gå og/eller lege i naturområderne.

Ruterne ved floden

Gudenåen er smuk – ikke mindst på en frostklar morgen badet i solopgangens farver. Hvis man ikke er til den lange løbetur, kan man nyde en god gåtur omkring Randers Naturcenter, hvor man også kan klappe gederne gennem hegnet.

1. Mellem de to broer

Du kan parkere ved regnskoven og løbe fra stien under Den Blå Bro hele vejen ud til motorvejsbroen og tilbage igen. Ruten er cirka seks kilometer. Det er før øvrigt også en glimrende strækning for pokémonjægere!

2. Rundt om engene

Du kan også løbe fra stien under Den Blå Bro over jernbanebroen og tage en tur rundt omkring Vorup Enge. Denne rute er cirka fem kilometer.

Nordre Fælled

Nordre Fælled er et gammelt skydeterræn, som har hørt til kasernen, hvor en del af Randers Kommune nu har til huse. I dag er arealet ejet af Naturstyrelsen, som samarbejder med Miljø og Teknik om at udvikle området til glæde for borgene. Terrænet er jævnt og går igennem både åbent land og skov, og der er god mulighed for at spotte er rådyr eller flere på turene. Der findes også en skøn nyopført naturlegeplads med bålhytte i Nordre Fælled. Man kommer dertil ved at parkere ved Kompagnivej/Langvej og vælge den første vej på højre hånd, når man kommer ind på området.

3. Sundhedssporet

Løberuten er knap tre kilometer lang, og den starter og slutter i nærheden af parkeringspladsen ved Kompagnivej/Langvej. Ved start er der et grønt piktogram med teksten ”Sundhedsspor start”. Undervejs er sundhedssporet markeret med røde stolper med grønne piktogrammer med røde trekanter. Ved slut er der et grønt piktogram med teksten ”Sundhedsspor slut”.

4. Fem kilometer i jævnt terræn

Udover sundhedssporet er der en markeret rute på fem kilometer med en markering for hver 0,5 kilometer. På den måde kan du hele tide følge med i, hvor langt du er.

Fussingø sø og skov

Området ved Fussingø mellem Randers og Viborg er smukt på alle årstider. Der er masser af muligheder for både hyggelige gåture med familien og en lækker løbetur i terrænet. Vi anbefaler også en hyggelig gåtur i Gammelhave, hvor 200 år gamle lindetræer skaber en smuk allé ned mod vandet.

5. Kuperet rute i Udskovene

Denne rute er fem kilometer lang, ligger i Udskovene ved Ålum, og den starter inde ad stien lige før man drejer ind på Svinding Skovvej fra Gl. Viborgvej. Ruten er meget kuperet og krævende - du skal derfor indstille dig på at få sved på panden. Langs ruten er der markeringer for hver halve kilometer, så du undervejs ved hvor langt du er nået. (Psst, der er mulighed for at korte ruten ned til cirka to kilometer.)