Ældre: De frivilliges indsats er uvurderlig

Randers Kommunes 21 ældrecentre er velsignet med cirka 700 frivillige, der gør en kæmpe forskel for kommunens ældre borgere. Deres indsats er uvurderlig; de skaber stjernestunder, glæde og livslyst - og der er altid plads til nye frivillige, mener kommunens frivilligkoordinatorer. Huset Nyvang ønsker sig lige nu frivillige og inviterer derfor til åbent hus for interesserede.

Torvet med bageriet i Huset Nyvang

"Som frivillig på ældreområdet er der mange måder at blive involveret på. Det er vigtigt at have for øje, at det er lysten, der driver værket for den frivillige. Derfor tager vi udgangspunkt i, hvad den enkelte har lyst til, og forsøger at matche det med de ønsker, der er om frivillige på ældrecentrene," fortæller Birgitte Saksø, frivilligkoordinator i Randers Kommune.

Mulighederne er mange, og har man lyst til at hjælpe med at brygge kaffen, være del af en nørklegruppe, tage en ældre med på gåtur eller cykeltur eller noget helt femte, så er frivilligkoordinatorerne behjælpelige med skabe kontakten til centrene og hjælpe den frivillige godt i gang.

"Vi hører ofte fra både de ældre og personalet, at de frivillige er uundværlige, fordi deres engagement og lyst til at være noget for andre kan mærkes. De gør virkelig en forskel for de mennesker, de har med at gøre. Samtidig fortæller de frivillige også, at de får mindst lige så meget ud af samværet selv," understreger Birgitte Saksø.

Bageri, kreativitet og sociale arrangementer

Randers Kommunes nyeste ældrecenter Huset Nyvang står lige nu med et ønske om at få flere frivillige tilknyttet ældrecenteret.

"Vi kunne godt tænke os at gøre mere ud af bageriet, der ligger på det lille torv ved Huset Nyvang. Vi har også et stort ønske om at kunne tilbyde flere kreative aktiviteter i vores værksted – for eksempel håndværk, malerier og håndarbejde. Vi har nogle helt fantastiske rammer både inde og ude, og vi overvejer også et mindre dyrehold med høns og kaniner. Derudover har vi et generelt ønske om at kunne tilbyde flere sociale arrangementer for vores beboere," siger Rikke Berg Christensen, leder af Huset Nyvang.

Hvis man er interesseret i at høre mere om mulighederne for at blive frivillig på Huset Nyvang, kan man møde op i Orangeriet torsdag d. 11. oktober kl. 16.00 til 17.30 til et informationsmøde. Huset Nyvang er vært med kaffe og kage fra Orangeriets café.

Der er desuden mange andre muligheder for at være frivillig i Randers Kommune, og man kan læse mere på hjemmesiden: frivillig.randers.dk. Her kan man også tilmelde sig som frivillig og blive kontaktet af en frivilligkoordinator.