Assentoftskolen fejrede ny sikker skolevej

Spærring for bilkørsel foran skolen, dobbeltrettet cykelsti og masser af nye parkeringspladser til jernhesten skal i fremtiden lokke endnu flere elever i sadlen på Assentoftskolen.

En cykelkampagne på skolen fik for et par år siden 20 procent flere elever til at træde i pedalerne. Skolen har derfor haft det luksusproblem, at de har manglet parkeringspladser til alle cyklerne. Skolen har nu fået flere p-pladser til jernhesten, ny dobbeltrettet cykelsti og spærring for gennemkørsel af biler foran skolen.

De mange nye cykeltiltag blev fejret af elever og forældre onsdag morgen den 18. maj med goody bags til alle, der kom til skole på to hjul.

”Jeg er meget tilfreds med, at der er blevet spærret for bilerne foran skolen. Nu er det blevet væsentligt mere sikkert for mine børn at cykle til skole,” sagde Runa Vagn Nielsen, der fulgte sine to døtre til skole på cykel.

Se TV2 Østjylland indslag om eventen

Indvielse af nye tiltag

Ledelse og forældrebestyrelsen på Assentoftskolen har været i tæt dialog med Randers Kommune om de mange cykeltiltag. Ivan Bärentz, der er medlem af skolebestyrelsen, var mødt op onsdag morgen for at dele frugt og vand ud til de cyklende elever:

”Jeg håber, at de mange forbedringer vil få endnu flere elever i sadlen ” sagde Ivan Bärentz. Hans væsentligste motivation til at gå ind i bestyrelsesarbejdet på skolen for nogle år siden handlede netop om at gøre skolevejen mere sikker for sine fire børn:

”Udover at motion er sundt, bliver børn, der cykler, mere trafiksikre og selvstændige. På cykel kan de selv bevæge sig rundt og er ikke er afhængige af, at deres forældre henter og bringer dem, ” siger han og pointerer, at gode cykelvaner skal grundlægges tidligt i barndommen:

”Alle mine børn har cyklet til og fra daginstitution og skole, fra de var helt små Min ældste datter, der går i gymnasiet, cykler hver dag 16 kilometer, fordi det for hende er naturligt at tage cyklen som transportmiddel, ” sagde Ivan Bärentz, der altid cykler mange kilometer til og fra arbejde og ofte tager en ekstra omvej på hjemturen.

Fakta

De nye cykeltiltag på Assentoftskolen er en del af projektet "Hverdagscykling i oplandsbyer", der involverer de tre byer, Assentoft, Langå og Spentrup i 2015 og 2016.

Ét af målene med projektet er at sikre skoleveje, så flere børn cykler til skole.

Ved skolerne i de tre byer bliver der lavet nye cykelstier og ”2 minus 1”veje. Skolerne bliver involveret i en proces med udarbejdelse af udvidede trafikpolitikker, der skal få flere elever til at gå eller cykle til skole.