Biblioteket kørte borgere til vaccination

Tirsdag aften d. 5. januar 2021 kl. 20 blev Randers Kommune kontaktet af Region Midtjylland med tilbud om vaccine mod Covid-19 til et antal borgere og medarbejdere i hjemmeplejen dagen efter. Med hjælp fra chauffører fra Randers Bibliotek blev de tilbudte vacciner taget i brug.

Tirsdag aften d. 5. januar 2021 ringede telefonen pludselig hos flere ledere i omsorgsområdet i Randers Kommune. På grund af en systemfejl var breve med tilbud om vaccination fra Statens Seruminstitut ikke blev sendt ud via e-boks, og derfor var der ledig pladser i vaccinationscenteret i Randers.

Randers Kommune blev bedt om at finde borgere med hjemmepleje i alderen 65+, der ønskede at modtage en vaccine mod Covid-19. Samme tilbud skulle et antal medarbejdere i omsorgsområdet have.

”Jeg begyndte at skrive rundt allerede tirsdag aften, og onsdag morgen ringede jeg rundt. Vi kunne ikke love borgerne andet, end at de kunne få vaccinen på et tidspunkt mellem klokken 9 og 15.30, men alle ryddede bare deres kalendere og udtrykte stor taknemmelighed for, at de fik tilbuddet,” fortæller Nadia Fjelde, distriktsleder for den udekørende hjemmepleje ved Kollektivhuset i Randers Kommune.

Løftet i flok

Tilbuddet om vaccinationen medførte et logistisk problem med transport til vaccinationscenteret. På Kollektivhuset kunne de selv stå for transporten med egen bus og en chauffør fra aktivitetsenheden, men det var ikke alle, der havde den mulighed.

Hjælpen kom fra Randers Bibliotek, der stillede med to chauffører til formålet, og så gik puslespillet op.

”Jeg fik opkaldet fra Region Midtjylland om de ledige vacciner ved 20-tiden tirsdag aften. To timer efter var der både styr på transport og hvilke borgere og medarbejdere, der skulle have tilbud om vaccine. Jeg er meget stolt af mine medarbejdere, og jeg glæder mig over det tværgående samarbejde, der gjorde det muligt at gøre brug af de tilbudte vacciner,” siger Lene Jensen, omsorgschef i Randers Kommune.

I alt blev 49 borgere og 13 medarbejdere vaccineret onsdag d. 6. januar 2021 som resultat af tilbuddet fra Region Midtjylland.