Podcast om Gudenåen får Podcastprisen 2020

Her i 2020 blev Gudenåens kulturhistorie fortalt i første sæson af podcasten 'Åsteder'. Det er sket i samarbejde med kommunerne og museerne omkring Gudenåen.

Center for Podcasting uddelte søndag den 29. november Podcastprisen 2020.

I kategorien 'Årets samarbejde' modtog  podcasten  'Åsteder' årets pris. 

Her er juryens begrundelse:

"Årets samarbejde er en spitzenklasse produktion, der bygger på et imponerende stort samarbejde. Den er et skridt foran formidlingsmæssigt, så den vækker billeder hos lytterne og giver os lyst til at høre mere, selvom emnet ved første øjekast kan virke tørt.

Podcasten har bredt sig uden for sit feed med opbakning fra et stort lokalmiljø, hvor den har åbnet mediet for nye målgrupper. Samtidig bygger samarbejdet bro mellem en blandet skare af aktører - fra kommuner og regioner til museer, turistorganisationer og lokale medier. Med Gudenåen som motor for fortællinger har Årets samarbejde skabt et ekstraordinært samarbejde, der med sin geografiske motor har åbnet for både finansiering og flere lyttere. Derfor er 'Åsteder' årets vinder"

I løbet 11 afsnit kommer 'Åsteder' rundt langs Danmarks eneste flod og bliver klogere på histories vingesus. I 10. episode er turen kommet til Randers Kommune og den spændende historie om jernbanesabotagen i Langå under 2. verdenskrig.

Sæsonen slutter af ved den Blå Bro, hvor arkivar Tina Knudsen Jensen fra Randers Stadsarkiv er på vandring over holme og småøer ved Gudenåen i Randers. Det er her, hvor man finder Danmarks eneste floddelta, hvor du på den ene side har Gudenåen og på den anden har Randers Fjord.

Du kan høre podcasten på oplevgudenaa.dk/podcast