Podere til at kvikteste personalet på folkeskolerne søges

Når 0.-4. klasse møder ind til fysisk undervisning fra på mandag den 8. februar, begynder Randers Kommune samtidig at kvikteste personalet for coronavirus to gange om ugen. Men kommunen mangler kvikpodere til at løse opgaven og er derfor på udkig efter nogen, der vil kunne starte oplæringen allerede i næste uge. Fristen for at søge er på søndag.

"Vi har en vigtig opgave med at passe godt på børnene og på vores personale, når 0-4. klasse møder ind til fysisk undervisning igen fra på mandag. Og ligesom landets øvrige kommuner har vi fået til opgave selv at stå for, at personalet på skolerne kan blive testet for coronavirus to gange om ugen. Derfor søger vi lige nu kviktestere, der kan hjælpe med at løse opgaven. Og man skal være kvik, for man skal kunne starte allerede i næste uge og ansøgningsfristen er på søndag," siger Michael Maaløe, der er direktør for Børn og Skole.

Randers Kommune søger både kviktestere på fuldtid og på deltid eller som studiejob. Der er tale om antigentest, hvor podningen foregår i næsen. Og det kommer til at foregå på kommunens skoler fra 7.30-15.30 alle hverdage. Ansættelsen er tidsbegrænset frem til udgangen af juni 2021.

Hurtig ansættelse og oplæring fra næste uge

Randers Kommune går i gang med at teste personale allerede fra på mandag den 8. februar, så der er brug for flere podere med det samme. Ansøgningsfristen er derfor allerede søndag den 7. februar klokken 24.00, og ansættelsessamtaler foregår mandag og tirsdag i næste uge.

"Vi sørger selvfølgelig for at alle bliver lært op både i at pode med kviktest og i at bruge værnemidler korrekt. Sikkerheden både for den der poder og dem der bliver podet er utrolig vigtig, og derfor leder vi efter nogen, der har forståelse for opgaven. Og gerne nogen der har relevant uddannelsesmæssig baggrund eller erfaring fra lignende opgaver," siger Michael Maaløe.

Forventning om flere test af medarbejdere

Det er Sundhedsministeriet og de centrale sundhedsmyndigheder, der har opfordret til, at alle, der møder fysisk på arbejde, lader sig teste. Derfor forventer Randers Kommune også, at der vil blive brug for yderligere testkapacitet i forbindelse med genåbningen af samfundet. Randers Kommune arbejder således på at etablere en intern testenhed, der kan tilbyde test af kommunens medarbejdere.

I forvejen tester Randers Kommune personalet på kommunes plejecentre og i hjemmeplejen. Og snarest også personalet på kommunens folkeskoler.

Ønsker man at søge stillingen som kvikpoder, kan man se stillingsopslaget og sende sin ansøgning via www.randers.dk/job.