Positive forventninger til salget af byggegrunde i 2023

Selvom antallet af solgte byggegrunde faldt i 2022, er der positive forhåbninger til salget i år. Og med udstykninger fordelt over hele Randers Kommune er der noget for enhver smag, hvis man drømmer om at bygge nyt. Lige nu er over 100 kommunale byggegrunde klar til salg og flere er på vej, men der er også steder, hvor alt er helt eller næsten udsolgt.

"Randers Kommune oplever en positiv befolkningsvækst i disse år, og det har også afspejlet sig i salget af byggegrunde, hvor vi især i 2021 solgte rigtig mange. Et år med krig i Europa, inflation, stigende renter og faldende boligpriser har bremset aktiviteten på boligmarkedet, og det har vi selvfølgelig også kunnet mærke. Derfor har vi solgt mindre i 2022, men vi håber, at markedet stabiliserer sig igen i løbet af 2023 og, at det kommer til at sætte skub i grundsalget igen," siger Claus Berggren, der er formand for erhvervs- og planudvalget.

I 2021 solgte Randers Kommune i alt 79 byggegrunde, mens det tilsvarende tal for 2022 landede på 37. Men faldet får ikke betydning for Randers Kommunes planer om nye udstykninger.

Nye grunde i Romalt til foråret

Der er således grunde på vej flere steder i kommunen i løbet af 2023 - blandt andet i Øster Bjerregrav, Drastrup og i attraktive Romalt.

"Vi ønsker et varieret udbud af byggegrunde, hvor der er noget at komme efter uanset om man gerne vil bo tæt på byen eller i et af vores landdistrikter. De første grunde vi får klar i det nye år bliver 4 meget attraktive grunde i Romalt, som vi forventer er klar til salg i løbet af foråret. Her tror jeg man skal være hurtig for at få fingrene i en af dem," siger Claus Berggren.

Hurtig skal man også være, hvis man vil have en grund i den attraktive udstykning i Over Hornbæk, hvor der kun er to tilbage, mens alle grunde nu er udsolgt i Perikumdalen og Ranunkeldalen i Dronningborg og på Løvsangervej i Øster Bjerregrav.

Stor udstykning i Spentrup

I alt har Randers Kommune 113 grunde til salg i øjeblikket. Den største udstykning med flest ledige grunde ligger på Høgshøjvej i Spentrup, hvor 36 grunde i øjeblikket er til salg.

Grundene her har været til salg siden efteråret 2022, og med priser fra 495.000 kroner er der gode muligheder for en velplaceret grund i et godt område til en ganske fornuftig pris.

"Spentrup er inde i en rigtig god udvikling. Der er en god skole, gode børnepasningsmuligheder, kort afstand til Randers by og let adgang til E45. Derfor tror vi også på, at der kommer gang i salget her i 2023," siger Claus Berggren.

Du kan få et overblik over alle kommunale byggegrunde og kommende udstykninger på www.byggegrunde.randers.dk