Regionsmester sætter personligt præg på nyt børnehus i Langå

Byggeriet af det nye børnehus i Langå nærmer sig sin sidste fase. På badeværelset er en lokal regionsmester i gang med at skabe en unik løsning med farverige fliser til de børn, der fra 1. marts indtager det nye børnehus.

Når Langås nye børnehus åbner op til marts kan børnene glæde sig til at gå på opdagelse i børnehusets badeværelser, der alle er dekoreret med hver deres farverige fortælling.

”Et af badeværelserne er dekoreret som et hav med skibe og fisk, to er inspireret af luften og så er jeg også i gang med at lave et, der skal vise en lille bakket skov. Det er en rigtig sjov udfordring, men det er også virkelig hårdt arbejde. Det kræver tålmodighed og præcision, men når først man har lært at skære en figur, så sidder det i hænderne,” fortæller Patrick Gråbæk, der studerer EUD-byg på Tradium og er i murerlærer hos virksomheden Jorton.

17 årige Patrick Gråbæk er manden bag børnehusets unikke fliser. I sommers vandt han regionsmesterskabet for flisemurer, kun et år inde i sin lærlingeperiode, og til august 2021 er han klar til at kæmpe for titlen som Danmarksmester til DM i Skills. En konkurrence for de dygtigste EUD-elever. Vinder han DM er næste skridt europamesterskaberne.

Et samarbejde om en særlig løsning

Patrick Gråbæk er murerlærling ved virksomheden Jorton, der står for byggeriet af det nye børnehus. Det var dem, der kom på idéen med at lave de kreative fliser på badeværelserne efter Patrick Gråbæk havde vundet regionsmesterskaberne og demonstreret hans kunnen med tilskæring af fliser – den idé var både Randers Kommune og Tradium med på.

”Det med at skære motiver ud i fliserne er egentlig ikke en del af min uddannelse. Det er noget, man kan blive tilbudt, hvis ens undervisere spotter, at man har flair for det. Arkitekterne fik tilsendt motiver fra de sidste otte års Skills-konkurrencer og lavede nogle arbejdstegninger ud fra dem, som ledelsen i Børnehuset Langå valgte iblandt. Og så har jeg fået til opgave at skære dem ud. Nogle af motiverne er skåret i frihånd og nogle har syv skæringer. Det er rigtig meget for en flise, men når man kan lave dem, så kan man alt,” fortæller Patrick Gråbæk med et glimt i øjet.

”Patrick er væk i flere uger for at træne til DM, men det bakker vi ham op i. I sidste ende får vi jo en rigtig dygtig murer ud af det, og en der kan noget, som ikke mange andre kan. Det vil vi gerne investere i,” fortæller Martin Gråbæk, der er Jortons byggeformand på projektet.

Vuggestue og børnehave i én

Det nye børnehus i Langå slår dørene op til marts og blive en samlet institution med plads til syv grupper af børn, der er fordelt på vuggestue og børnehave.

”Vi glæder os meget til, at vi snart kan byde velkommen til en masse små vuggestue- og børnehavebørn i vores nye børnehus i Langå. Det bliver nogle gode rammer for dem at komme ind i, og jeg er sikker på, at klinkerne med farverige motiver på badeværelserne kommer til at vække børnenes nysgerrighed og interesse. Det er utrolig flot udført,” siger Michael Ross, dagtilbudsleder i Dagtilbud Sydvest i Randers Kommune.

Den nye institution får plads på Vennevej 1 i Langå lige ved siden af Langå Skole og erstatter de tre nuværende børnehaver i Langå.