Randers læser til fordel for verdens udsatte børn

Onsdag den 1. februar fra kl. 09.00-19.00 på bibliotekerne og i bogbussen

Arrangementskoordinator Inger Nygaard Kaad fra Randers Bibliotek og Ivan Bach fra Danish Care Supply inviterer til "Randers Læser" onsdag den 1. februar 2023.

Onsdag den 1. februar inviterer Randers Bibliotek til arrangementet "Randers Læser" i forbindelse med Danmarks Indsamlingen 2023. Den lokale virksomhed Danish Care Supply donerer et beløb for hver læst side.

Hver side tæller, når Randers Bibliotek inviterer læseheste, bogorme og alle andre interesserede til 10 timers læsning onsdag den 1. februar fra kl. 09.00-19.00. Der er arrangementer på Hovedbiblioteket, de tre lokale biblioteker og i bogbussen. Skoler og daginstitutioner kan også deltage.

Danish Care Supply donerer 25 øre pr. læst side til arrangementerne rundt omkring i Randers. Ved sidste års Readathon på Hovedbiblioteket blev der læst 33.000 sider, og Ivan Bach håber, at randrusianerne vil læse mindst det dobbelte på dagen - og gerne meget mere.

Antallet af læste sider bliver registreret af bibliotekets medarbejdere, og resultatet bliver offentliggjort torsdag den 2. februar 2023.

Højtlæsning, ordbanko, musik og lækkerier

Hele dagen onsdag den 1. februar 2023 kan man komme forbi bibliotekerne i Randers Kommune og læse en bog, en avis eller et magasin og registrere antallet af læste sider. Alle biblioteker er desuden værter for forskellige events i løbet af dagen.

På Hovedbiblioteket bliver dagen krydret med højtlæsning, ordbanko, musikalske indslag og forskellige lækkerier i form af frugt, kaffe, kage og pizza til deltagerne. På bibliotekerne i Langå, Kristrup og Dronningborg er der også forskellige arrangementer, og Bogbussen bliver indrettet med tæpper, puder og hyggekroge til læsning og kører til Havndal.

Du kan læse mere om arrangementet på Randers Biblioteks hjemmeside eller følge med på bibliotekets sociale medier for mere information.