Giv Randers et træ

Mangler du en bæredygtig kærestegave/værtindegave? Buketter forgår hurtigt, og vinen bliver drukket. Men et træ bliver ved med at give.

Enhver kan stikke kæresten en dusk blomster eller et påskeæg. Men et træ er noget helt specielt, for det består... ligesom kærligheden.

Vi har gaven eller 'buketten', du lige står og mangler!

Vil du være med til at gøre Randers lidt mere grøn?

Nu kan du gøre en forskel for klimaet og give Randers et træ. Vi er nu påbegyndt et areal syd for Munkdrup kaldet Kirkebro. Her er der plads til 600 træer. Sammen har vi allerede beplantet det rekreative areal Skovholmen i Randers. Der har I købt de 900 træer, der var nødvendige for at beplante den skov. Men vi har plads til mange flere træer i Randers Kommune.

Mere skov i Randers mindsker CO2-udledningen og øger biodiversiteten og naturoplevelserne til glæde for dig, dine børn og børnebørn.

Hvis du står og mangler en: mandelgave, værtindegave, alternativ til påskeæg eller kærestebuket, takkegave eller firmagave, eller bare synes, at det er svært at finde på noget at ønske sig til fødselsdagen, så ønsk dig et træ eller flere. Så gør du både dig selv, byen og faktisk hele verden et bedre sted at være. 

Levering

Træerne bliver plantet løbende.

Fortrydelse

Du kan fortryde dit køb i 14 dage. Hvis du fortryder dit køb, skal du kontakte Randers Kommune på mail Givettrae@randers.dk. Det beløb, du har betalt, vil blive ført tilbage på dit betalingskort, hvis du fortryder købet.

Betaling

Betalingen kan ske med Maestro, MasterCard, Visa, Visa Electron, Dankort eller MobilePay.

Betalingsmetoder

Alle priser er angivet i danske kroner (DKK).

Spørgsmål

Hvis du har spørgsmål, så send en mail eller ring.

Randers Kommune
Udvikling, Miljø og Teknik
Lone Topping
Laksetorvet
8900 Randers C
Givettrae@randers.dk
Tel.: 89 15 19 06
CVR: 29189668

Der er plads til 600 træer på skovarealet Kirkebro syd .for Randers ved Munkdrup. Der er fredag den 29. august kl. 15.46 solgt i alt 472 træer. Vil du købe det næste?

Et træ koster kun 40 kroner, og det inkluderer også plejen efterfølgende.

Når du har betalt, kan du udskrive et diplom som bevis på, at du har købt et træ eller flere.

Du kan godt købe flere træer. Tryk blot på det antal træer, som du vil købe. 

Når du har bestilt et træ (eller træer), så tilsendes du et diplom som du selv skal printe ud. Hvis du køber mere end et træ, kan du få et tilsvarende antal diplomer. Du skal regne med to hverdages ekspeditionstid for tilsendelse af mail med diplom. Sidste frist, hvis du skal bruge det som Valentine's gave er den 14. februar kl. 12.00. 

Der kan betales med  Maestro, MasterCard, Visa, Visa Electron, Dankort eller MobilePay.

  • Pengene går til køb af selve træet.
  • Til plantning af træet.
  • Til arealforberedelse hvor dette er nødvendigt. Det vil sige at rydde græs og ukrudt væk før plantning.
  • Til ukrudtsbekæmpelse omkring træerne de første 2-3 år efter plantning, hvor dette er nødvendigt.
  • Til opsætning af hegn, for at undgå at rådyrene skader de nye planter, hvor dette er nødvendigt.
  • Til genplantning af træet hvis træet skulle gå ud, inden det bliver et stort træ.

Nogle arealer er billigere at rejse skov på end andre. Der kan derfor være arealer hvor vi ikke får brugt alle de 40 kroner pr. træ. Her bruger vi de overskydende penge til at plante flere træer, eller til at plante enkelte dyre træer som for eksempel frugttræer.

Vi vil gerne have mere skov og arbejder allerede hårdt på at forøge skovarealet i kommunen. Pengene og træerne fra ”Giv et træ” er et ekstra skub i denne retning og kommer oven i den indsats, vi allerede gør. Randers Kommunes bidrag til ”Giv et træ” skovene er, at vi lægger jord til, vi etablerer og vedligeholder stier i de nye skove, hvor dette er relevant. Vi passer og vedligeholder de nye skove i fremtiden. 

Vi kan ikke love, at lige netop dit træ bliver stående for evigt, men der kommer til at være skov der, hvor dit træ bliver plantet for eftertiden. Vores målsætning med skovene er:

  1. De skal være attraktive for kommunens borgere at bruge til rekreative formål.
  2. Der skal være plads og mulighed for en høj biodiversitet i skovene.
  3. Skovene må gerne bidrage til samfundet med klimarigtig brændsel og klimavenlige byggematerialer. At drive skovene med disse prioriteter betyder, at vi foretager udtynding i skovene. Vi lader ikke skovene ligge urørte hen. Det gør vi for at undgå farlige træer, og det gør vi for at opnå skove, hvor træerne ikke står så tæt, at træerne bliver opknebne. Vi ønsker store gamle, gerne bredkronede træer, der kan stå i flere hundrede år i vores skove, derfor er der behov for at tynde ud i skovene.