All Time Jazz

Fredag den 29. april kl. 18.00-21.00

Randers City: Verdensmusik med rødder i New Orleans

Repertoiret er stort og bredt, og foruden de kendte klassikere har All Time Jazz gravet numre op, som man ellers ikke hører. Der er musik til både kendere og elskere af jazz, og til de der troede, de ikke syntes om jazz.

All Time Jazz Band består af musikere, der kan deres håndværk. Alle er fremragende instrumentalister og tæt sammenspillede. Det er improvisationsmusik, men indenfor faste rammer og med originale vinkler og arrangementer på alle numre. All Time Jazz Band tager gerne afstikkere til både blues, rok og rul, evergreens og swing, men hele tiden med perspektiv bagud til begyndelsen af forrige århundrede i New Orleans, hvor det hele startede.

Den traditionelle jazz er forfader til al moderne rytmisk musik. All Time Jazz Band spiller ikke historiske rekonstruktioner af de gamle numre. Der er snarere tale om nænsom nyfortolkning på baggrund af al den rytmiske musik, som jazzen blev ophav til.

Blæserne Ole Rosendal på trompet og flygelhorn og Erik Schreiber på tenorsax og klarinet har spillet sammen så længe, at man skulle tro, det er løgn. De spiller tætte kollektive improvisationer med lejlighedsvise udbrud af swing, der lyder som et helt big band. Rytmegruppen består af Sindre Lindal på trommer, Morten Tværmose på bas og Jan Gruwier Larsen på banjo og guitar. De leverer en stabil og levende rytmisk baggrund for blæserne og bryder til tider også ud i solistiske præstationer, som ikke er hverdagskost fra rytmegrupper. Ret specielt så råder bandet over to helt fremragende sangere nemlig Morten Tværmose og Jan Gruwier Larsen med hver sin meget personlige stil. Resten af bandet optræder som kor i mange flerstemmige arrangementer.

All Time Jazz Band har så stor variation i det musikalske udtryk og spiller med så åbenlys glæde og overskud, at man aldrig kommer til at kede sig i deres selskab. Det er endda hændt, at det har ført til dans.

Du er velkommen til at tage en svingom i byens gader, når All Time Jazz besøger Verdensmålsfestivalen.