Vidste du, at ca. 6 % af Danmarks CO2-udledning kommer fra sundhedssektoren? På Regionshospitalet Randers vil vi bremse overforbruget af resurser ved at ændre i vores kliniske praksis og drift. Også i vores køkken er vi ambitiøse, og vi arbejder målrettet med bæredygtighed. Vi har fokus på madspild, mindre kød og at bruge hele råvaren i vores produktion.
Kom og mød os på Jens Otto Krags plads. Her kan du høre om, at:
- Vi var det første hospital i Danmark, som fik Fødevarestyrelsens Økologiske Spisemærke i guld.
- Vi som det første hospital i Norden fik svanemærket vores hospitalsrengøring.
- Vi har et netværk bestående af ca. 25 bæredygtighedsambassadører samt en styregruppe for bæredygtighed og en bæredygtighedskonsulent.
- Vores plastaffald fra køkkenet bliver til designerstole.
Kom og få en smagsprøve eller quiz med os. Kan du fx gætte, hvilken moussaka der sælger bedst i vores kantine?
Vi arbejder især med verdensmål 12 og 13, men også 7, 15 og 17 med flere.