Tip en sjælden art

Fredag den 29. april kl. 14.00-21.30

Team Natur: Kender du de vilde dyr og planter i din kommune?

Kom forbi Team Naturs stand på Jens Otto Krags plads og bliv lidt klogere på, hvilke dyre- og plantearter der findes i din kommune. Både børn og voksne kan få kendskab til en række sjældne dyr og planter, som lever rundt om i Randers Kommune.

Børn og barnlige sjæle får mulighed for at smide snøren i biodiversitetsbassinet og forsøge at fiske nogle af de spændende arter op. Efterfølgende skal dyr og planter placeres det rigtige sted på kommunekortet.

De voksne kan ligeledes blive udfordret. I "Tip en sjælden art" gælder det om at gætte, hvilken art der er den mest sjældne i kommunen. Er det f.eks. nikkende kobjælde, blåhat eller liden klokke, du har mindst sandsynlighed for at finde i kommunen?

Der vil selvfølgelig blive fundet en vinder af "Tip en sjælden art". Der vil blive trukket lod mellem alle rigtige svar, og vinderen vil blive annonceret på kommunens hjemmeside kort tid efter festivalen.

Der er fine præmier på spil. Førstepræmien er en eftertragtet havekonsultation fra Vildskab, hvor du får besøg af en konsulent, som med udgangspunkt i netop din have giver dig viden om, hvordan du kan indrette din have, så den opfylder dine behov og samtidig gavner den danske natur og lokale biodiversitet. Andenpræmien er et æbletræ, som både giver sund og lækker frugt, og hvis blomster er fødekilde til de efterhånden trængte vilde bier. Tredjepræmien er en fin mejsekasse lavet af FGU Østjylland af lærketræ, som de selv har fældet og savet på deres savværk, samt bogen "Fugle i Danmark".

Vi arbejder med verdensmål 13 og 15.

Besøg naturen i Randers Kommune.