De 7 styrker og værker

I Randers Kommune har borgerne beskrevet vores styrker, værdier og sat ord på hvem vi er. Det er tilsammen fortællingen om os der bor i Randers kommune.

Kernefortællingen bygger på 4 værdier og 7 styrker. Vores 7 styrker er skabt ud fra vores navnetræk, som du kan se i højre side. 7 styrker - én for hvert bogstav i ordet Randers.

En styrke – hvad er det? En styrke er noget unikt, noget særligt som kendetegner Randers og omegn. Det er et positivt udsagn, som sætter ord på det, Randers kan. For hvert bogstav i ordet "Randers" har den nye fortælling givet os en styrke.

  • R – Virkelyst
  • A – Børnevenlig
  • N – Kultur
  • D – Historie
  • E – Kreativitet
  • R – Sin egen
  • S – Natur

De 7 styrker er smukt foreviget i det store kunstprojekt "De 7 værker".

De syv værker

Syv styrker - syv bogstaver - syv værker. I Randers Ugen 2016 var der fokus på de syv styrker ved Randers Kommune, som symboliseres med hver sin skrifttype i kommunens navnetræk. 1000 borgere har i forbindelse med kommunens branding-proces været med til at beskrive Randers. Det er blevet til en synliggørelse af Randers-områdets styrker og værdier. I Randers Ugen blev de syv bogstaver bragt til live gennem en række events og blev til ’De 7 Værker’ som hver især repræsenterer et bogstav og en styrke.

De syv events, som udfoldede sig i løbet af ugen, var vidt forskellige, men fælles for dem var, de bød festugegæsterne på en helt særlig oplevelse. Fakkeloptog, kæmpe maling-kamp og både i Gudenåen, blot for at nævne nogle. Herunder kan du se de færdige værker, der kom ud af de syv events. De ligger både med tilhørende tekst, som samlet værk og enkelt vis uden tekst.

Læs hvordan de 7 værker blev til

På Østervold blev der skabt en illusion om en klatrevæg, hvor erhvervsfolk mødtes i deres respektive arbejdstøj – fra blå kedeldragter til hvide kitler og jakkesæt - ”hænger” på klatrevæggen. I fællesskab viser de et stort virkelysten "R". Fotoværket vil vise et symbolsk billede på det lokale erhvervslivs evne til at klare udforingerne og nå til tops.

Børnene i daginstitutioner byggede et gigantisk A ud af de mange elementer, som de hver dag bruger i lærende fællesskaber. Alle børn i daginstitutioner tog noget med sig, som de i hverdagen bruger til at lære med – og det blev byggeklodserne til det store A.

Kulturen inviterede alle til at kaste med vandballoner og maling. Et større antal hvide malerdragter, 20 stiger og over 500 vandballoner fyldt med maling i klare farver var ingredienserne til Danmark største actionpainting.

Børn mødtes ved Kulturhuset til en børnevenlig byvandring og voksne ved Håndværksmuseet til en historisk byvandring – fakler blev udleveret begge steder. Turen går til Rådhustorvet, hvorfra et fælles fakkeloptog begyndte ved Justesens Plæne. Her mødtes de to lysende menneske-slanger og dannede et stort flammende "D". Faklerne blev sat i jorden, mens klokkerne fra det fine klokkespil i Skt. Mortens Kirke spillede.

Gæster i Randers Regnskov blev inviteret til at være med, da der skulle dannes et stort "E" af lianer og Regnskov-blomster i græsset.  Dernæst blev gæsterne tilskuere til bodypainting af vores kreative væsner. Mennesker og dyr var sammen på denne altfavnende ø, der passer på os alle sammen, nu og i fremtiden.

Unge blev inviteret til at være med til at lave det andet "R" i Randers. Det er et ”R” for fremtiden som blev opbygget i Europaller. Alle fik lov til at spraymale deres egne ønsker for fremtidens Randers med stencils. Ligeledes var der musik til opbygningen. Samtidig kunne unge oplæse stenciltekster og deres egne ønsker for fremtidens Randers over speakeren.

Med sejlende fartøjer blev der dannet et sammenhængende "S" ude i Gudenåen. Bådene blev lagt i formation, så de passede som brikker ind i hinanden. Derimellem lå open-water svømmere frit i vandet. Her kunne man blandt andet opleve båden "Isfulgen2" og "Guldsmeden", kaagen "Hjalmar Ussing", kanoer, gummibåde, mini-RIB, kajakker, fiskerbåde og mange andre på vandet, som hyldede Gudenåen og naturen i Randers kommune.

I Randers Ugen 2016 var der fokus på Randers Kommunes syv styrker, som blev bragt til live i gennem en række events og blev til "De 7 Værker", som hver især repræsenterer et bogstav og en styrke.

Nu har I muligheden for at låne "De 7 værker" til at pynte til netop jeres begivenhed. 

Hvert bogstav måler 3200 x 4000 mm og har en indbygget ring til ophæng for hver 1000 mm. "De 7 værker" måler altså samlet set (3200*4000)*7. I kan låne alle 7 værker eller I kan vælge at låne ét eller flere af bogstaverne.

"De 7 værker" kan ligge på jorden og dermed ses fra luften, de kan hænge på en væg både indendørs og udendørs, eller de kan opstilles i fuld højde i Hoffmann betonklodser. Bogstaverne er gratis at låne - I skal blot selv betale for nedtagning og opstilling af bogstaverne, som koster ca. 25.000 kr.

For mere info og bookning af "De 7 værker" kontakt Eventsekretariatet på 8915 1004.