Randersambassadørerne

En Randersambassadør er en person, der repræsenterer byen og lokalsamfundet overfor andre på en positiv måde. Ambassadøren hjælper os alle med at sprede budskabet om, at Randers og omegn er et dejligt sted, der har overordentlig meget at byde på.

Gudenåen kajak

Randers er sin egen. Vi er ildsjæle, hjælpsomme, fightere, selvironiske, vi er dygtige, ambitiøse og ordentlige. Vi er lidt anderledes. 

Sådan begynder fortælling om os i Randers kommune, som blev skrevet i 2015 af mere end 700 Randersborgere, foreninger, græsrødder og erhvervsliv. Fortællingen sætter ord på vores fælles styrker og det potentiale, som Randers Kommune har.  Vores fælles fortælling skal stå stærkt i bevidstheden både hos os her i kommunen, men også ude i omverdenen. De bedste til at fortælle den gode historie er ambassadører, som bærer Randers og omegn i hjertet. Der er derfor udpeget på en række personer, som på hver deres måde kan udbrede den gode fortælling om Randers. De hedder Randersambassadører.

Hvad er en Randersambassadør?

En Randersambassadør er en person, der ønsker at repræsentere byen og lokalsamfundet overfor andre på en positiv måde. Ambassadøren hjælper os alle med at sprede budskabet om, at Randers og omegn er et dejligt sted, der har overordentlig meget at byde på.

Står vi sammen, står vores fortælling stærkt, og Randers fortjener altså mere positiv omtale! Derfor er det vores håb, at tæt ved 100 ambassadørers positive stemmer kan sprede sig som ringe i vandet og være med til at skabe en positiv samtale om Randers.

Hvem kan blive Randersambassadør?

Ambassadørerne udvælges blandt andet efter én eller flere parametre:

  • Personen har eller har haft en stærk tilknytning til Randers
  • Personen er fremtrædende på den nationale scene inden for kunst, kultur, erhverv, medier eller sport
  • Personen er meningsdanner i Randers Kommune
  • Personen varetager en funktion, hvor vedkommende ofte møder gæster eller nye tilflyttere til Randers Kommune

Ved spørgsmål kontakt Randers Kommunes Kommunikationsafdeling 8915 15 31

Siden 2015 har vi i Randers Kommune arbejdet med byens og kommunens fortælling. Tæt på 1000 borgere satte ord på fortællingen. Filmen Hymne til Randerssætter ord og billeder på den fælles fortælling for dem, der bor her i kommunen.

Hymne til Randers fortæller på under to minutter seeren historien om Randers og omegn. Hvordan dem der bor her og udgør Randers kommune sammen skaber en kommune, som er helt sin egen og har både mod og lyst til at gå mod strømmen.

Filmen starter med ordene ”Hvor å bliver til hav, hvor det ferske bliver salt”, og det er netop, hvad Randers er - lidt salt, og desuden tæt knyttet til det vand, der altid har været kilden til udvikling.

I filmen vises også det fællesskab, der kendetegner alt fra Randers FC til erhvervslivet i kommunen. I Randers bekymrer og interesserer vi os for hinanden, og vi tager ansvar, vi er engagerede, ildsjæle og ordentlige.

Filmen slutter med ordene ”Du er os”, for Randers kommune ER de næsten 100.000 mennesker, der bor i byen og kommunen, og det er først og fremmest dem, der skal se sig selv i denne film.  

At filmen blevet lavet som en hymne, er ikke tilfældigt. En hymne er et hyldestdigt, en lovprisning, og vi har masser at være stolte af og fortælle om i Randers. Og vi tør godt, selvom vi er jyske!