Oplev Munkdrup og Uggelhuse

Tag med til Åben by i Uggelhuse og Munkdrup søndag den 25. august - kun 18 minutter fra Aarhus N.

Fjorden ved Uggelhuse

Vil du have mere natur, luft og plads? Og leder du efter bolig tæt på fjorden eller nær Aarhus i smuk natur? Så har du nu muligheden for at tage med på opdagelse i fjordlivet i Uggelhuse og opleve Munkdrup - en ny og bæredygtig by med fokus på fællesskab og natur kun 18 minutter fra Aarhus N.

Søndag d. 25. august 2019 inviterer Uggelhuse og Munkdrup til Åben By, hvor du kan få fremvist boliger, blive klogere på fjordliv, fællesskab og planerne for den grønne udvikling af Munkdrup. Åben by er for hele familien, og vi sørger for underholdning til de yngste, mens du får en smagsprøve på byernes muligheder.

Program for åben by i Uggelhuse og Munkdrup – 25. august 2019

Kl. 09.00           Opsamling med bus på Aarhus Rutebilstation og  Nobelparken
                               Præsentation af dagens program og morgenmad serveres i bussen.  

Kl. 09.40           Fremvisning af bolig 1.

Kl. 10.15           Fremvisning af bolig 2 og byggegrunde

Kl. 11.15           Fjordlivet – besøg på jollehavn. Præsentation ved fjordfolket.    

Kl. 11.50           Frokost i Bageri og Bistro. 
                               Lasse David Povlsen fortæller sin tilflytterhistorie og om Bageri og Bistro. 

Kl. 13.00           Præsentation af den grønne og bæredygtige bydel Munkdrup og Munkdrup Bakker 
                               – fællesskaber, bæredygtighed og grønne kiler.

Kl. 13.20           GENbruget –  Randers Arkitekten fortæller om genealogisk arkitektur.                       

Kl. 13.45           Afgang fra Munkdrup mod Aarhus.

Livet ved fjorden i Uggelhuse

Dagens program starter i fjordbyen Uggelhuse, som ligger smukt placeret i Danmarks næststørste naturpark. Uggelhuse er stedet, hvor maritime drømme udleves lige der hvor Gudenåen og fjorden flyder sammen til ét. Tag fiskesnor og net i den ene hånd og ungerne i den anden og nyd krabbefangst i timevis på T-broen eller snup en sejltur fra Jollehavnen eller sejlklubben.

Bageri og Bistro leverer duft og smag første søndag i hver måned, når Lasse David Povlsen og familien åbner stalddørene og sælger økologisk bagværk.Til åben by i Uggelhuse fortæller Lasse om at flytte fra Aarhus og udleve drømmen om livet i en landsby med fællesskab, plads og natur. I får naturligvis lov til at forkæle mund og mave med en lækker frokost fra Bageri og Bistro. Uggelhuse rummer et engageret foreningsliv og stærke fællesskaber. 


Munkdrup og Munkdrup Bakker 

Blot 19 kilometer nord for Aarhus skyder en ny og bæredygtig bydel op med let adgang til E45. Munkdrup og Munkdrup Bakker er næste by på programmet til åben by. Bydelen har fokus på fremtiden og bygger på principperne bæredygtighed og natur, mangfoldighed og fællesskab.

Munkdrup og Munkdrup Bakker skal udvikles som nye bæredygtige landsbyer, hvor fællesskaber og naturen er en hverdagsressource. Naturoplevelser skal være hverdagsoplevelser. Her skabes grobund og muligheder for de små og store møder mellem mennesker. Munkdrupområdet hænger sammen med stisystemer, hvor du nemt kan plukke æbler i æbleplantagerne med danske æblesorter, se køerne i kogræsserlauget, nyde fællesskabet eller fortabe dig i naturen. Der er stadig enkelte grunde til salg, så folk med nybyggerdrømme skal slå til. Vi forventer dog, at vi snart kan udbyde etape to i Munkdrup.

Til Åben by snuser vi til byggegrundene, præsenterer helhedsplanen for Munkdrup og Randers Arkitekten fortæller om det almene boligprojekt GENbruget og tankerne bag det fremtidige fælleshus. 

Vil du med? Skriv en mail til velkommen@randers.dk og oplys antal deltagere, navn og telefonnummer.