To forslag til vandreture syd for fjorden

På natur.randers.dk/besoeg-naturen kan du finde et kort over naturområder og forslag til naturture og naturoplevelser i Randers Kommune. Synes du, at der er naturture eller -oplevelser, der mangler på kortet, er du velkommen til at skrive en mail til kim.brandt.thomsen@randers.dk, så kortet kan blive så fuldendt som muligt.

Turlængde fra 3,5 km

Kirsten Poulsen fra Uggelhuse har benyttet sig af muligheden. Vi bringer her fotos og turbeskrivelser fra to af Kirstens favoritture i landet syd for fjorden.

Tur Langkastrup-Uggelhuse

Start hvor Gl. Landevej møder Kastrupvej i Langkastrup. Tag dertil med bus nr. 211 eller parker bilen i vejsiden.

Gå ad Gl. Landevej. Denne vej er den sidste rest af den gamle vej fra Randers til Grenå. Efter ca. 15 min. drejes til højre ad Sømærket. Snart åbner fjordlandskabet sig med Randers Fjord og Grund Fjord. Omkring det sted hvor sømærket passeres, har man en fin udsigt over Uggelhuse med de gamle gårde og huse. Når Sømærket ender, så gå ad Kærvej til højre til Kirkedraget. Følg Kirkedraget til Kastrupvej og drej til højre tilbage mod udgangspunktet.

Turen går udelukkende gennem landbrugsland, men er anbefalelsesværdig pga. den flotte udsigt over fjordlandskabet.

Turen er 3,5 kilometer, men kan varieres/forlænges på flere måder.

Tur ved Virring

Start ved parkeringspladsen ved Virring Kirke. Gå ad Drageshøjvej, dernæst til højre ad Virringmark forbi møllerne. Her er en fin udsigt mod nord, hvor man kan skimte Grund Fjord og mod syd se ud over Virrings enge og moser.

Når bebyggelsen på venstre hånd er passeret, drejes ad markvejen til højre. Denne markvej har karakter af hulvej, der snor sig ned mod engene. På begge sider er der nogle meget fine overdrev, som er ved at være en sjældenhed i Danmark.

Hvor vejen ender drejes til højre ad Bakkelyvej til Virring. Her er fin udsigt til de flade enge, hvoraf nogle er opdyrkede. Man går tæt på engene. Tæt ved Virring er der en lejrplads med shelter. Her kan madpakken nydes. På Virring Kirkegård er der bænke, hvorfra udsigten mod syd er rigtig fin.

Turen er på 3,5 kilometer med mulighed for forlængelse: Gå videre ad Virringmark til Fausing. Drej til højre ad Fløjstrupvej. Neden for bakken drejes til højre ad Bakkelyvej til Virring.

Se som pdf (åbner nyt vindue)

Naturen og mulighederne for gode naturoplevelser ligger derude og venter. Klik her og se andre muligheder for vandreture og naturoplevelser i Randers Kommune