Doktorparken

Doktorparken er en engelsk landskabspark på seks hektar anlagt i 1913 beliggende bynært.

Doktorparken er byens mest populære park for børnefamilier. Den blev tegnet efter engelsk forbillede med snoede stier, en romantiske sø og små rum som parkens nu store gamle træer danner.

På plænerne kan du solbade, lege eller nyde en medbragt madpakke.

På opholdspladsen er der borde og bænke tæt på fuglekvidder og med udsigt til søen. 

Langs indgangsstien er plantet en allé af japanske kirsebærtræer - kom og se dem blomstre.

Der er handicaptoiletter til parkens gæster og der er lokaler til foreninger.

Søen

Du har mulighed for at fodre ænder, svaner og gæs ved parkens sø.

Vælger du at fodre fuglene, bedes du dog ikke smide mere brød i søen end fuglene kan spise, da det forurener søen.

Om vinteren, når der er hård frost, kan du løbe på skøjter på søen.

Voliere

Der er en stor voliere med smukke fugle lige fra kanariefugle, undulater, parakitter til fasaner, høns og duer. Fuglene i volieren må desværre ikke fodres.

Naturlegeplads

Parken har en inspirerende legeplads, der tager udgangspunkt i selvopfundne lege, hvor redskaberne er udefinerede for på denne måde at stimulere din fantasi og motivere til leg og bevægelse. Udover gynge og rutsjebane er der træstammer og store æg du kan løbe på og lege jorden er giftig.

Hunde i parken

Hunde er velkomne i parken så længe de holdes i snor, og ejerne husker at samle eventuelle efterladenskaber op efter hundene.

Gå en længere tur med udgangspunkt i parken

Skulle du have lyst til en lidt længere gå- eller cykeltur, så kan du i den nordvestlige del af parken fortsætte ad en sti langs Svejstrup Bæk til Oust Mølle i Helsted. Stien går gennem et engareal, hvor man blandt andet kan se får og geder.

Find parken

Doktorparken er placeret på Parkboulevarden ved Viborgvej i Randers NV. Se parken på Google Maps.

Volieren er indrettet tæt på fuglenes naturlige omgivelser. Det betyder bl.a. at parkens grene og blade anvendes til indretning af bure. Der skabes stille zoner ved at placere en kant for neden og en vis dybde i burene, hvor fuglene kan finde ro og undgå træk.

De lokale fugle- og dueforeninger er med på råd og er en stor hjælp og aktiv del af pasningen og sikringen af fuglevelfærd og udvikling af fugleholdet. Foreningerne er Randers Fugleforening og Racedueklubben for Randers & omegn

Parken er meget folkekær, og rigtig mange borgere har gode barndomsminder fra parken.

Arealet til parken blev skænket af byens overlæge Doktor Lassen i 1912. Byen skulle have en rekreativ park med plads til promenadeture og aktiviteter. Til ære for parkens stifter blev parken navngivet Doktorparken.

Igennem årene har parken været et yndet udflugtsmål. I kolde vintre blev søen flittigt brugt som skøjtesø. Om sommeren kunne der sejles med modelbåde. Fra 30érne til 50érne var en mindre del af parken zoologisk have, med tamme og vilde dyr.

Doktorparken havde 100 års jubilæum i 2014, og der er mange historier knyttet til parken. Mange borgere i og uden for Randers kan huske, at de i deres barndom har besøgt parken, fordi den gennem de mange år har været et foretrukket udflugtsmål for børnefamilier og bedsteforældre med deres børnebørn.