Randers Art Week

Hvert år i påskeugen går en række gallerier og arbejdende artillerier sammen om Randers Art Week.

Kom helt tæt på kunsten, mød og tal med kunsthåndværkeren eller kunstneren bag værket. Oplev mange forskellige kunstarter.

For mange er forår og påske lig med besøg på gallerier og kunstudstillinger. Randers Art Week udspringer af denne tradition og går samtidig skridtet videre, når kunstnerne selv byder beskueren indenfor i de arbejdende atelierer. Randers-området er et kunstnerisk skatkammer med mange kunsthåndværkere, kunstnere og designere. Derfor favner Randers Art Week mange kunstarter, og kunstugen præsenterer både professionelle kunstnere og kreative, der beskæftiger sig med kunst på hobbyplan.

"Vi gør meget ud af at lave et bredt program, sådan at man både kan opleve alt fra eksempelvis kunstmalerier til keramik og mosaik.  Samtidig er det vigtigt for os, at der både er plads til den professionelle kunstner med priser på 30.000 kroner for et værk og til landskabsmaleren, der sælger et maleri for 500 kroner på hobbyplan. Det er blandt andet denne bredde som gør Randers Art Week helt unik i forhold til andre lignende begivenheder," siger formand for foreningen Randers Art Week, Bjarne Riis Nygaard.

Randers-området er et kunstnerisk skattekammer med mange kunsthåndværkere, kunstnere og designere. Her er alt fra skulpturer til forskellige variationer af malerier, tegninger, fotografier, keramik, glaskunst, smykker, tekstiler og forskellige former for kunsthåndværk til boligen.