Nye klimaskove i Langå og Over Hornbæk: Hvad skal de hedde?

Vær med til at give to nye skove deres navn og deltag i konkurrencen, hvor vinderne kan vælge mellem tre frugttræer til haven eller et Rejsekort til offentlig transport på 500 kroner.

Miljø- og teknikudvalget inviterer alle til at deltage i konkurrencen i perioden fra den 5.-20. august 2022.

Navneforslag skal sendes ind via nedenstående formular senest den 20. august 2022.

Klimavenlig og bæredygtig

Randers Byråd har besluttet, at kommunen skal nedbringe CO2 udledning med 70 procent inden 2030, og at kommunen generelt skal række efter FN’s 17 verdensmål. En væsentlig del af indsatsen for at nå disse mål er at plante klimaskove med træer, der er særligt effektive til at opsluge CO2. Randers Kommune har derfor et mål om at rejse i alt 3000 hektar ny skov i tæt samarbejde med landbruget, industrien, detailhandlen og mange flere. Og skovne i Langå og Over Hornbæk er de første til at se dagens lys.

Den nye klimaskov i Langå kommer til at ligge ved Selagervej mellem Langå Mark og Ulstrupvej, mens skoven i Over Hornbæk vil grænse op til Himmelbovej, Klørupvej og Overvænget. Træarterne bliver primært løvtræer, som naturligt vokser i Danmark og hurtigtvoksende nåletræer. I skovene kommer også stier, så de kan bruges som rekreative områder.

Frugttræer eller Rejsekort til offentlig transport

Hvad de to nye skove kommer til at hedde bliver afgjort til september. Her vil en komité bestående af formand for miljø- og teknikudvalget Nick Zimmermann og en lokal repræsentant fra hvert af de to områder vælge hvilke navneforslag der går videre. Og på miljø- og teknikudvalgets møde den 13. september bliver det besluttet, hvad de to skove skal hedde.

Ud over æren at navngive en skov, får vinderne som præmie mulighed for at vælge mellem tre frugttræer til haven eller et Rejsekort til offentlig transport på 500 kroner. Vinderne får direkte besked.