Midtbykonference - sammen om midtbyen

Midtbykonferencen blev taget rigtig godt imod af byens borgere - mange tak for det. Her på siden kan du se, hvad der skete på dagen.

Lørdag den 8. september 2018 var der midtbykonference i Underværket, hvor over 100 mennesker var med til at diskutere ideer og inspiration til fremtidens midtby. Der var debat, oplæg, workshops og udstillinger.

Konferencen har bl.a. givet:

  • 390 synspunkter og ideer til midtbyens udvikling - tak for det!
  • Inspiration til kommende initiativer, 1:1 tests og den strategiske udviklingsplan.
  • Rosende og konstruktivt kritiske ord om midtbyen - både fra folk i byen og udefra.
  • En platform for dialog og stærkere relationer imellem byens mange aktører, hvor kommunen og eksperter bidrager med viden og information.
  • En test af en ny rolle til kommunen og en ny måde at gå i dialog med byen på, som er blevet positivt modtaget, og som vi i kommunen har ambitioner om at gentage i andre sammenhænge.
  • Et samarbejde med elever og lærere fra Den Skandinaviske Designhøjskole, som har bidraget med helt nye syn på lokaler, der lige nu står uden funktion. De ideer kan mægler og grundejer arbejde videre med, lige som alle kan gribe dem og overføre dem til andre steder.
  • Vi oplever, at der på det seneste er kommet en mere positiv og nuanceret presseomtale, mere reflekterede og initiativskabende opslag i diverse facebook-foraer og ny viden på tværs af alle os, der holder af midtbyen.

”Jeg synes, det her er en af de vigtigste debatter i Randers i år. For hvad er en by uden en bymidte og et torv, hvor folk mødes? Og hvor borgerne har lyst til at være. Jeg voksede op med sloganet ”Randers – byen, der handler”. Tiden er på alle måder inde til at handle. Så jeg håber, folk tager deres bedste ideer og nysgerrighed med, så vi sammen kan forme ideer og visioner for den bymidte randrusianerne drømmer om”

Christian Degn - vært på Hammerslag, Randersdreng og tovholder på konferencens debatter

Introduktion

Journalist Christian Degn og midtbykoordinator Anne Iversen Hansen indleder konferencen. Du kan se hele oplægget på video her eller se præsentationen her.

Hvordan lykkes midtbyen?

Julie Holch fra Living Cities viser eksempler på, hvordan handelsbyer kan gentænke sig selv for at skabe stærke, levende midtbyer. Du kan se hele oplægget på video her eller se præsentationen her.

Fra tom butik til mere byliv

Vejles Teknik- og miljødirektør, Michael Sloth fortæller om erfaringerne fra Vejle. Du kan se præsentationen her.

Citychef i Randers, Mette Bræmer viser eksempler på, hvordan Randers arbejder med BID modellen. Du kan se præsentationen her.

Du kan se begge oplæg på video her.

Stigende efterspørgsel – efter det rigtige

Brian Andersen fra Randersarkitekten og Jesper Fangel fra Nybolig Erhverv diskuterer, hvad det betyder for Randers, at der lige nu skyder attraktive boliger op i bymidten. Du kan se hele oplægget på video her eller se præsentationen her.

Vi vil have det hele med!

Kommunikationsrådgiver Henrik Byager giver sine bud på hvorfor midtbyen passer perfekt til fremtidens livsstil med fokus på muligheder, fællesskab og livskvalitet. Du kan se hele oplægget på video her eller se præsentationen her.

Prøv det!

Karsten Thorlund fra Tegnestuen SLA viser hvordan midtbyens liv kan forandres og beriges gennem eksperimenter med fokus på det grønne. Du kan se hele oplægget på video her eller se præsentationen her.

Du kan se alle oplæg fra midtbykonferencen her.

Hvad ønsker du for fremtiden?

Hvad har vi af udfordringer?

Hvordan skal vi udvikle? 1

Hvordan skal vi udvikle? 2