Efterlysning! Synliggørelse af landdistriktet

Efterlysning! Opbakning fra foreninger til projekt der skal synliggøre landdistriktet i Google Street View

Du kender Google Maps, og har måske også på pc’eren prøvet at trække den lille gule mand fra nederste højre hjørne ind på kortet, hvorved der kommer blå streger på de fleste veje. Klikker du på en sådan blå streg, vil du se detaljerede 360 graders billeder taget af den farvestrålende Google bil.

Hvorfor ikke også gøre naturen synlig med blå streger, hvor det er muligt at færdes til fods eller på cykel? Det er der faktisk mange gode grunde til. F.eks. at,

  • Rigtig mange ikke er bekendt med mulighederne for at komme ud i naturen i deres eget nærområde
  • De mange LAG, ELRO og LD-finansierede projekter (legepladser, bålhytter etc.) vil blive brugt mere, når folk virtuelt kan tjekke, hvad faciliteterne tilbyder
  • Turistmål som f.eks. Trækstien, Lodsstien og Nordsøstien vil blive synlige som blå streger på kortet, og kan tjekkes ud af potentielle gæster
  • Lokale virksomheder med turismepotentiale kan blive synlige
  • Synligheden på Google Street View kan udnyttes til at understøtte mikroturisme.

Med økonomisk støtte fra Bevæg Dig For Livet har Jens Peter Hansen vist potentialet i at synliggøre naturen i Randers Kommune. Se f.eks. Blichers Plantage, Asferg Mose, Dyrby Krat eller Hadsundbanen.

Skal Randers blive den første kommune, hvor alle spor, stier, mark- og skovveje er gjort synlige på Google Street View, skal der cykles rigtig mange kilometer – og nogle steder vandres – med avanceret kamera teknologi.

For at finansiere et sådan projekt påtænker Jens Peter Hansen at indsende en ansøgning til Landdistriktspuljen om et projekt, der som mål har at gøre kommunens landdistrikter og naturoplevelser synlige på Google Street View. Chancerne for at få tildelt støtte til et projekt stiger betydeligt, når der er en bred opbakning fra foreninger og lokalsamfund.

Derfor – ønsker du og/eller din forening, at jeres lokalområde og alle dets muligheder bliver synlige på Google Street View, så tag kontakt til Jens Peter Hansen med henblik på at aftale en erklæring om, at I bakker op om projektet, og vil bidrage til udpege spor og stier, så alt kommer med. Det skal gå hurtigt - Landdistriktspuljen har nemlig deadline d. 7. april.

Jens Peter Hansen kan kontaktes på tlf.: 24 48 16 04 eller på mail: kontakt@trailview.dk