Konference om bofællesskaber d. 7. oktober 2020

Randers Kommune inviterer til konference om bofællesskaber d. 7. oktober 2020 fra kl. 16.30 – 20.00. Konferencen bliver afholdt i Loungen på Randers Stadion – Parkboulevarden 31 8920 Randers NV.

Vi er lige nu i gang med planlægningen, og vil efter sommerferien sende et mere fuldendt program ud, som også kommer op her på siden. Du er selvfølgelig meget velkommen til allerede nu at skrive til bosætningskoordinator Søren Brøndum Christensen, hvis du ved, at du vil med.

Til konferencen vil der være fokus på bofællesskaber over en bred kam. Dels vil vi gerne imødekomme efterspørgslen efter de mange forskelligartede former for bofællesskaber, og dels vil vi gerne give de forskellige aktører mulighed for at udveksle erfaringer og idéer sammen.

Konferencen er derfor for alle interesserede, og henvender sig til borgere og potentielle tilflyttere såvel som arkitekter, udviklere og andre professionelle aktører. Konferencen er bl.a. for dig, der…:

  • er ret nysgerrig på det der med bofællesskaber
  • måske allerede er en del af en gruppe, som leder efter et sted at starte et bofællesskab
  • gerne vil møde andre med interesse i at starte et bofællesskab
  • leder efter en arkitekt, investor eller andet, der kan hjælpe jer videre med drømmen
  • rigtig gerne vil bygge eller investere i udviklingen af bofællesskaber
  • gerne vil vide mere om, hvordan Randers Kommune kan hjælpe jer videre

Der vil være oplæg af Jesper Wagner fra Omega Capital og ph.d. Anna Falkenstjerne Beck. Jesper har for firmaet Exometric udarbejdet en rapport om Randers Kommune og bosætning, og vil i sit oplæg rette fokus mod bofællesskaber. Anna har gennem sit ph.d.-arbejde undersøgt motivationer for at etablere, organisere og flytte i bofællesskab.

Med de to oplæg håber vi på at kunne prikke til nysgerrigheden for både de professionelle aktører og dem, der ønsker at bo i et bofællesskab. Efter oplæggene vil der være en let anretning og mulighed for at finde inspiration på markedspladsen, og hvem ved – måske møde kommende bofæller eller samarbejdspartnere.

Dagen vil blive rundet af med mere målrettede sessioner, hvor der er mulighed for, at forskellige aktører kan mødes om konkrete emner som f.eks. økonomi, etablering og organisering; seniorbofællesskaber; bæredygtige fællesskaber mm.

Har du spørgsmål, eller ønsker du at tilmelde dig, kan du skrive til sbc@randers.dk eller telefonere på 2168 6035