Landsbyklyngen Kronjylland er igen klar med Klyngefestival

Sidste år var det første gang, at Landsbyklyngen Kronjylland forsøgte sig med en lokal Klyngefestival, på Mellerup Efterskole, med fokus på lokale udstillere indenfor mad, småhåndværk, musik og kultur. Det viste sig at være et rigtig godt tiltag, der både tiltrak mange udstillere og gæster, så der er god basis for at gentage succesen.

"Det var et hårdt, men givtigt arbejde at stable en klyngefestival på benene", siger de fire tovholdere på klyngefestivalen, Bjarne, Dorte, Iben og Bent, der alle meget overraskede over at se, hvilken mangfoldighed af kreativitet de fandt blandt de 13 landsbyer, som danner Landsbyklyngen Kronjylland.

"Sidste år havde vi omkring 40 forskellige aktiviteter, men alt fra bl.a. klappekøer, pileflet, smykker, havevindmøller, keramik og brugskunst, diverse madvarer, kaffe og kagebord, malekunst samt musikalsk optræden fra eleverne på Mellerup Efterskole, ja selv 2 lirekasser havde fundet frem til klyngefestivalen. Der var en fantastisk tilslutning, både af udstillere og besøgende, og da dagen var omme havde der vel alt i alt været omkring 4 – 500 gæster på festivalen."

Det var da også nogle trætte men tilfredse tovholdere, der efterfølgende kunne konstatere at der var basis for en gentagelse.

”Vi er nu godt i gang, og langt fremme med planlægningen af den kommende Klyngefestival den 14. September, på Mellerup Efterskole, og som sidste år har vi igen lagt vægt på de hobby baserede udstillere, men dog også levnet plads til mere professionelle udstillere fra nærområdet.”

Landsbyklyngen Kronjylland, har som navnet indikerer, inddraget Kronjylland i sit navn, og vi håber på, at vi også kan være interessante for potentielle udstillere i hele Kronjyllands område, og der er allerede flere udenfor klyngeområdet, som har meldt sig som udstiller.

I år vil vi bl.a. også vise Agility træning fra DCH Randers, ligesom vi har flere andre spændende tiltag på programmet. Det vil fremgå af det endelige program, som vises på Landsbyklyngen Kronjyllands facebook side i tiden op til Klyngefestivalen. I kan også finde Erhvervsafdelingen for Randers Kommune blandt udstillerne, så kom og få en snak i øjenhøjde med folk fra afdelingen.

”Vi har stadig plads til flere udstillere”, siger Bent Glad fra tovholderne, ”så følg os på facebook Landsbyklyngen Kronjylland og giv os gerne et praj, hvis der sidder nogen derude, der gerne vil være med, eller som måske bare vil besøge os på selve dagen. Husk at det er gratis at udstille og besøge klyngefestivalen.”

Vi forsøger ikke at være et Loppemarked, ej heller garagesalg, vores idé har fra starten være at vi ville sætte fokus på den underskov af kreativitet, vi ved der findes ude i landsbyerne og udbrede kendskabet til disse til gavn for os alle. Måske er der en ny iværksætter eller to iblandt udstillerne.

Vi vil selvfølgelig også gerne promovere vores skønne område omkring Randers Fjord, som vi kalder Landsbyklyngen Kronjylland, Solsiden af Randers Fjord, med alt hvad der hører sig til af natur, kreativitet og højt til himlen.

Sæt allerede nu et kryds i kalenderen den 14. September fra 10 – 15 på Mellerup Efterskole. Vi glæder os til at se jer – Med venlig hilsen Landsbyklyngen Kronjylland.