Landsbyklyngen Kronjylland inviterer til Klyngefestival d. 11.9 2021

Klyngefestivalen afvikles igen med fokus på lokale udstillere indenfor småhåndværk, mad, musik og kultur. Det kommer til at foregå på Mellerup Efterskole d. 11. september 2021

Corona situationen har desværre forhindret Landsbyklyngen Kronjylland i at afholde den lokale Klyngefestival Kronjylland, på Mellerup Efterskole i 2020, og vi er derfor ekstra glade for, at situationen nu er så meget under kontrol, at vi tør håbe på, at det lykkes for os i år 2021. Klyngefestivalen afvikles igen med fokus på lokale udstillere indenfor småhåndværk, mad, musik og kultur. Det har vist sig at være et rigtig godt tiltag, der både tiltrak mange udstillere og gæster, så der er god basis for at gentage succesen.

Det er et hårdt, men givtigt arbejde at stable en klyngefestival på benene, siger de fire tovholdere på klyngefestivalen, Bjarne, Dorte, Iben og Bent, og vi bliver igen overraskede over at se, hvilken mangfoldighed af kreativitet vi finder blandt de 13 landsbyer, som danner Landsbyklyngen Kronjylland.
I 2019 havde vi omkring 40 forskellige aktiviteter, men alt fra bl.a. klappekøer, pileflet, smykker, havevindmøller, keramik og brugskunst, diverse madvarer, kaffe og kagebord, malekunst samt musikalsk optræden fra eleverne på Mellerup Efterskole. Er man til natur var der både mulighed for at se Agility dressur, klappe en ko med kalv, få sig en snak med den lokale Jagtforening, se Stand Up Padle board eller havkajak eller måske bare få presset egne æbler til saft. Der var en fantastisk tilslutning, både af udstillere og besøgende, og da dagen var omme havde der vel alt i alt været omkring 4 – 500 gæster på festivalen.
Vi er nu godt i gang igen og langt fremme med planlægningen af den kommende Klyngefestival den 11. September 2021, på Mellerup Efterskole, og som sidste gang har vi igen lagt vægt på de hobby baserede udstillere, men dog også levnet plads til mere professionelle udstillere fra især Randers Kommune og nærområdet.

Landsbyklyngen Kronjylland, har som navnet indikerer, inddraget Kronjylland i sit navn, og vi håber på, at vi også kan være interessante for potentielle udstillere i hele Kronjyllands område. Vi har allerede flere udenfor klyngeområdet, som har meldt sig som udstiller. I kan også finde Erhvervs- og bosætningsafdelingen fra Randers Kommune blandt udstillerne, så kom og få en snak i øjenhøjde med folk fra afdelingen.

Endeligt program vil blive vist på Landsbyklyngen Kronjyllands facebook side og andre lokale facebook sider og medier i tiden op til Klyngefestivalen.

Vi har stadig plads til flere udstillere, siger Bent Glad fra tovholderne, så følg os på facebook Landsbyklyngen Kronjylland og giv os gerne et praj via mail til festivalkronjylland@gmail.com, hvis der sidder nogen derude der gerne vil være med, eller som måske bare vil besøge os på selve dagen. Husk at det er gratis at udstille og besøge klyngefestivalen.

Vi forsøger ikke at være et Loppemarked, ej heller garagesalg, vores idé har fra starten været at vi ville sætte fokus på den underskov af kreativitet, vi ved der findes ude i landsbyerne og udbrede kendskabet til disse, til gavn for os alle. Måske er der en ny iværksætter eller to iblandt udstillerne.
Vi vil selvfølgelig også gerne promovere vores skønne område omkring Randers Fjord, som vi kalder Landsbyklyngen Kronjylland, Solsiden af Randers Fjord med alt hvad der hører sig til af natur, kreativitet og højt til himlen.
Sæt allerede nu et kryds i kalenderen den 11. September 2021 fra kl. 10 – 15 på Mellerup Efterskole - vi glæder os til at se jer.