Langå viste sig frem for mulige tilflyttere

Lørdag d. 25. maj blev der afholdt Åben By i Langå. En gruppe nysgerrige og mulige tilflyttere havde taget mod tilbuddet om at få en guidet tur i Langå, hvor der var rig mulighed for at mærke byens puls.

Interesserede havde mulighed for at få et godt indblik i, hvad Langå er for en størrelse. Randers Kommune og Langå inviterede til Åben By, og det havde flere valgt at tage imod. Især var der flere nysgerrige sjæle fra Århus, der tog imod tilbuddet om at tage toget fra Århus Banegård sammen med Randers Kommunes bosætningskoordinator.

Langå rimer på musik, kultur og natur

På Langå Station stod lokale fra Station K klar til at vise rundt i lokalerne på stationen samt fortælle om, hvad Station K er for en størrelse, hvad Station K tilbyder byen samt om livet i Langå.

Herefter stod en lokal ejendomsmægler klar til at fremvise et par af de huse, der pt. er til salg i Langå. Der blev dels fremvist et hyggeligt byhus inde i Langå og et hus i Væth enge lige i udkanten af Langå. Undervejs blev gæsterne transporteret rundt i bus, hvilket gav rig mulighed for snakke om, hvad Langå har at tilbyde. I bedste Hammerslagsstil blev gæsterne bedt om at vurdere, hvad husene mon stod til.

Ud over at se på huse, var der desuden tid til at besøge Langå Bådelaug til en snak om foreningens visioner om at gøre stedet endnu mere attraktivt, således der f.eks. kommer gode muligheder for at sejle i kano derfra. Der var også tid til at besøge Funky Forest, hvor især trætop-huset tiltrak sig opmærksomhed.

Fest i Byparken

Dagen blev rundet af med tapas fra Lottes Gårdbutik i Byparken midt i Langå, hvor der var liv og glade dage i forbindelse med Elro-dagene. Det lokale initiativ Marked og K havde arrangeret Langås hyggeligste havefest for store og små. Det betød bl.a. børnejazz og livemusik for de voksne. Og når der nu alligevel var en mikrofon kunne lejligheden lige så godt benyttes til at kåre vinderen af Hammerslags-konkurrencen. Vinderen blev Sofie fra Århus, der vandt to billetter til årets Vestpark Festival i Langå. Hun var i øvrigt blot 100.000 kr. fra at ramme rigtigt.

Uggelhuse og Munkdrup tager imod d. 25. august

Den 25. august er det Uggelhuse og Munkdrups tur til at tage mod potentielle tilflyttere, og herudover er der yderligere planer om også at afholde Åben By i nogle af de mere nordligt beliggende landsbyer i løbet af efteråret. Arrangementet i Uggelhuse og Munkdrup falder sammen med førstnævntes byfest, så her vil der også være rig mulighed for at opleve stemningen i landsbyen. Man kan læse mere om arrangementet og tilmelde sig her.

Vil du gerne vide mere om tiltaget Åben By, så er du velkommen til at kontakte bosætningskoordinator Mari-Louise Olsson Hattesen på mail: mari-louise.olsson.hattesen@randers.dk eller 8915 1552