Stibroen over jernbanen i Fårup afspærres permanent

Randers Kommune har fredag (1/3) afspærret stibroen over jernbanen ved Bakkevænget/Jernbanegade i Fårup. Årsagen er, at Banedanmark i forbindelse med et tilsyn har konstateret, at broen er i meget dårlig stand.

Det er ikke længere muligt for cyklister og gående at passere jernbanen over stibroen ved Bakkevænget/Jernbanegade i Fårup.

Fredag (1/3) har Randers Kommune akut afspærret broen efter, at Banedanmark på et tilsyn har konstateret, at broen er i meget dårlig stand. Cyklister og gående kan i stedet passere jernbanen over vejbroen.

Af hensyn til de bløde trafikanters sikkerhed, hvoraf mange er skolebørn, bliver der på vejbroen etableret en gangsti, der er afskærmet fra den øvrige trafik. Samtidig bliver vejen reduceret til ét spor og signalreguleret.

Gammel bro stod for udskiftning

Stibroen i Fårup er af ældre dato, og broen, der blev opført i 1980, stod i forvejen overfor en snarlig udskiftning.

Som eftersynsansvarlig har Banedanmark løbende ført tilsyn med broens stand, og i den forbindelse har man konstateret skader på væsentlige dele af broens bærende konstruktion.

"Vinterens meget våde vejr efterfulgt af perioder med hård frost har været meget hård ved broens stålben, så de ikke længere har samme styrke, og derfor er det ikke sikkerhedsmæssigt forsvarligt at holde broen åben," siger Thomas Langballe, der er ingeniør i Veje og Trafik i Randers Kommune.

Afspærringen af broen er permanent, og Randers Kommune går nu i gang med at undersøge mulighederne for at etablere en ny stibro over banen. Hvornår en ny bro kan stå klar er på nuværende tidspunkt uvist.