Idræts- og bevægelseskonference

15. maj 2024: Vær med til at få endnu flere idrætsaktive i Randers Kommune.

OBS: Der er nu lukket for tilmeldinger 

I forbindelse med budgetaftalen for 2024-27 blev Randers Kommunes Bevæg dig for livet-indsats gjort permanent. Det betyder, at Randers Kommune fremadrettet vil fastholde et styrket fokus på at få flere fysisk aktive borgere.

Som en del af Bevæg dig for livet-indsatsen inviterer og afholder Kultur- og fritidsafdelingen en idræts- og bevægelseskonference onsdag den 15. maj i Arena Randers. Med konferencen vil Randers Kommune sætte fokus på at skabe endnu flere gode idræts- og bevægelsesmuligheder for borgerne i Randers Kommune.

Formålet med konferencen er at inspirere til at igangsætte flere og nye motions- og bevægelsesindsatser, der skal understøtte at endnu flere borgere bliver aktive. Særligt de borgere der har svært ved at finde ind i de aktive fællesskaber.

Målgruppe

  • Bestyrelser og ledere fra foreningslivet
  • Selvorganiserede bevægelsesfællesskaber
  • Byrådet og embedsfolk.

Tid & sted

Konferencen afholdes onsdag den 15. maj 2024, kl. 16.30-21.30 i Arena Randers, Fyensgade 1, 8900 Randers C.

Program

16.30-16.40: Velkomst ved udvalgsformand Louise Høeg.

16.40-16.50: Dagens program ved projektleder Jesper Jakobsen.

16.50-18.00: Danmark i bevægelse - Randers i bevægelse. Med udgangspunkt i forskningsprojektet 'Danmark i bevægelse' kommer Syddansk Universitet og tegner et billede af, hvordan idræts- og bevægelsesbilledet ser ud i Randers Kommune. Ved Karsten Elmose-Østerlund, lektor i idrætssociologi ved Center for forskning i Idræt, Sundhed og Civilsamfund på SDU.

18.00-18.45: Middag

18.45-19.30: Hvordan får vi alle med i de gode idræts- og bevægelsesfællesskaber? Vi vil gerne have, at flere borgere bliver en del af de gode fællesskaber, men hvilke forudsætninger skal være til stede, for at vi får alle borgere med i de gode idræts- og bevægelsesfællesskaber? Ved Sine Agergaard, professor og idrætsforsker, Aalborg Universitet.

19.30-19.45: Pause

19.45-21.15: Vælg et af de to spor:

Spor 1: Udvikling i fællesskab

  • Mening & mestring: Alle skal have mulighed for at deltage i meningsfulde fællesskaber! Hør hvordan Kolding kommune inviterer sårbare borgere i alderen 18-29 år ind i foreningsfællesskaber. Ved Anette Hvidtfeldt, projektleder i Kolding Kommune.
  • Idrætsprojektet: Idrætsprojektet er en socialpædagogisk organisation forankret i Københavns Kommune. Hør, hvordan Idrætsprojektet bygger bro til og mellem fritidsaktiviteter og positive fællesskaber, arbejdsmarked og skole. Hør, hvordan Idrætsprojektet fungerer i praksis, og hvordan børn, unge og voksne gennem Idrætsprojektet oplever sig selv som meningsfulde deltagere i civilsamfundets fællesskaber. Ved Marie H. Linnet, Souschef for Idrætsprojektet.

Spor 2: Få flere aktive

  • Skab det gode træningsmiljø for alle: Hvilke værktøjer virker, når en forening skal skabe det gode træningsmiljø? Og hvordan kan en forening oprette og tilpasse aktiviteter til nye målgrupper og give flere aktive borgere? Med udgangspunkt i forskellige undersøgelser kommer Malte Nejst Larsen fra Syddansk Universitet med bud på ovenstående. Ved Malte Nejst Larsen, forsker, sport & sundhed, Syddansk Universitet (SDU).
  • Motivu – online platform til flere aktive: Ideen med Motivu er at koble borgerne med en idrætsforening på en nem og enkel måde. Motivu bestræber sig efter at få flere danskere til at dyrke idræt og dette gøres ved at lette processen for at starte i en idrætsforening. Hør hvordan Motivu fungerer i praksis, og hvordan det kan give flere aktive borgere i den enkelte forening. Ved Morten Nørsten, direktør Motivu.

21.15-21.30: Opsamling og tak for i aften

Tilmelding