Gamle skjorter får et helt nyt liv

Fortjener din yndlingsskjorte lidt upcycling, men du ved ikke rigtigt hvordan? Så har vi et arrangement, der er lige noget for dig!

Lørdag den 20. august 2022 kl. 10 til 14 afholdes en workshop i Røde Kors Butikken på Kirketorvet 2 i Randers midtby. Her kan du se eleverne fra Designhøjskolen arbejde sammen med deres undervisere og få inspiration til, hvordan du selv kan gå i gang. Der vil selvfølgelig være udstilling af elevernes mange produkter, for de har hele ugen op til workshoppen, arbejdet med at upcycle og redesigne og omsy nogle af de mange skjorter, som Røde Kors har indsamlet. 

I samme tidsrum finder du Affald & Genbrug, Randers Kommune, i teltet på 'Den Grønne Plads' på på Kirketorvet, hvor vi sætter fokus på, at verdens ressourcer er ikke uendelige, men hvordan du selv kan være med til at gøre noget ved det. Verdensmål nr. 12 handler om bæredygtigt forbrug og produktion. Vi viser, hvordan du kan få verdensmålet ind i din hverdag ved at producere mindre affald. I teltet vil der være en workshop, hvor der er fokus på at reparere tøj, der er gået i stykker – så tag din måske lidt trætte yndlingsskjorte eller cowboybukser med, og se om de kan få nyt liv.

De to arrangementer går op i en højere enhed. Mens Affald & Genbrug, Randers Kommune, sætter fokus på at øge brugstiden ved at reparere i stedet for at smide væk, så sætter Designhøjskolen og Røde Kors Randers fokus på at give det "affald" der er smidt væk et nyt touch, så det igen bliver interessant at bruge og bruge op. 

Samarbejdet mellem Den Skandinaviske Designhøjskole (på Brusgaard), Røde Kors i Randers og Affald & Genbrug, Randers Kommune er en yderligere styrkelse og videreudvikling af arbejdet med verdensmål 12. 

Røde Kors i Randers indsamler hver uge over et ton tøj og er derfor en væsentlig aktør i arbejdet med Randers Kommunes nye affaldsplan, hvor ambitionerne for genbrug og genanvendelse er rigtigt høje.

Det første fokus i vores helt nyetablerede samarbejde er nemlig reparation, redesign og upcycling af tøj. Samarbejdet med Designhøjskolen handler om at få øje på nye anvendelsesmuligheder i de store mængder tøj, der indsamles. At tilføre tøjet merværdi ved omsyning, tilføre nye spændende detaljer, redesigne og upcycle. For tidligere generationer var det en nødvendighed, nu er det højeste mode, fordi det taler ind i en fremtid, hvor der er fokus på bæredygtighed, verdensmål, klimaaftryk og cirkulær økonomi. Nu er det en igen en nødvendighed – og det er af hensynet til vores klima. Det vil rigtig mange gerne efterleve og understøtte og samtidig signalere i deres påklædning. 

Du kan følge med på Røde Kors Randers’ Facebook-side og se sidste nyt om og fra eventen.