Kom til Klimahandledag 2024

Torsdag den 25. april er dagen, hvor vi sætter klimaet i fokus i form af handling og deling af viden. Kom og vær med!

Du kan se den nye beholder og den ændrede sortering i No.17

91 procent af danskerne vil rent faktisk gerne have en livsstil, som er overvejende klimavenlig og bæredygtig. Desværre er det under 20 procent, som føler, at de lykkes med det. Det kan være svært at se, hvad man som enkeltperson kan gøre eller ændre, og så gør man måske ingenting. Men tænk hvis alle bare gøre en lille smule – når det ganges op med en befolkning, så bliver det faktisk til rigtigt meget.

Sæt handling på på dagen

I anledning af Klimahandledag 2024 inviterer vi dig, og alle dem du kender, en tur i No.17. Her deler vi viden og udveksler idéer til, hvordan vi sammen kan sætte handling bag de gode intentioner. Dagen byder på mange hyggelige aktiviteter for både børn og voksne, så vi kan inspirere hinanden med små og overskuelige klimahandlinger:

  • Bliv dus med den nye sortering, der træder i kraft i løbet af maj (Affald & Genbrug står klar til at svare på alle dine spørgsmål)
  • Se, hvordan du kan sortere i dit eget køkken
  • Lær dine børn eller børnebørn om affaldssortering gennem leg
  • Find ud af, om din madpakke er en klimalort
  • Få gratis blomsterfrø, der øger biodiversiteten i din vilde vidunderlige have eller på altanen
  • Vind et flot skærebræt af lokalt træ ved at gøre ingenting
  • Få tips til at bygge et kvashegn, en kvasbunke eller en stendynge, der alle er guld for dyrelivet
  • Find ud af, hvorfor det er en god idé at lade haveaffaldet blive hjemme i haven, og hvorfor den grønne græsplæne er insekternes ørken

Skal vi spise klimavenlig mad sammen?

Om aftenen arrangerer No.17 fællesspisning med lækker og klimavenlig mad på menuen – læs mere og tilmeld dig her 

Vi glæder os til Klimahandledag 2024 i No.17. Når vi alle sammen gør noget, så batter det i det store regnskab. Husk, at ingen kan redde klimaet alene, men sammen kan vi gøre en forskel. 💚

I det lille køkken i No.17 prøver vi at vise forskellige måder, som du kan arrangere din affaldssortering i køkkenet på.