Kulturpris 2022

Hvert andet år uddeler Randers Kommune og Kulturelt Samvirke en pris til det lokale kulturliv.

På vegne af Foreningen for By- og landskabskultur modtog foreningens formand, Jan Nørskov Jørgensen, Randers Kulturpris 2022.

Foreningen for by- og landskabskultur modtog Randers Kulturpris 2022. Hæderen blev givet fordi de sikrede vandkunsten Iguanbryderne en ny central og smuk placering. Læs mere om foreningen og prisen her 

Randers Kulturpris uddeles hvert andet år af Randers Kommune og Kulturelt Samvirke. Kulturprisen kan gå til en person eller en institution, der med sit engagement fortjener at blive fremhævet og belønnet for sin indsats inden for de sidste to år. Randers-borgerne har selv været med til at pege på årets prismodtager. I løbet af en periode på godt to uger i november og december 2022 var det via kommunens hjemmeside muligt at nominere kandidater til prisen. Efter at borgerne er kommet med forslag til årets prismodtager, vurderer en komite alle forslagene og udpeger den endelige prismodtager.

Prismodtagerne har i gennem årene været meget forskellige. Tidligere er Café von Hatten, Station K i Langå, Randers Teaterforening og ReMida blevet hædret med prisen. Men også fremtrædende lokale kulturpersonligheder har modtaget prisen. Her kan for eksempel nævnes kunstkender, gallerist og cykelsmed Claus Ørsted og teaterskolen Kastali'as leder Lisbeth Nielsen, der også er freelance fortæller, skuespiller, underviser og instruktør. 

Med Randers Kulturpris følger 10.000 kroner fra kommunens Sundheds- Idræts- og Kulturudvalg samt en gave fra Kulturelt Samvirke.