Ferierejser

Landsforeningen for udviklingshæmmede arrangerer ferierejser.

Kuffert

Mennesker med udviklingshandicaps drømmer også om ferie

ULF Ferie har siden 2012 lavet ferieture for selvhjulpne mennesker med udviklingshandicaps. Vi kalder det “pædagogfri” ferie. Det hedder det fordi 20 års erfaring i ULF viser, hvor meget medlemmerne ændres og udvikler sig, når de kommer ud af deres sædvanlige pædagogiske rammer. På ULF Ferie er selvbestemmelsen i højsædet, her er ingen fastlagte aktiviteter, sengetider eller løftede pegefingre. På vores ture er alle ligeværdige. Uanset om man deltager som gæst eller frivillig, er vi fælles om ansvaret for at få en god ferieoplevelse. ULF Ferie er formidler af rejserne og samarbejder med rejsebureauer, der alle er medlem af rejsegarantifonden.

ULF Feries gæster

Primært forventes det af gæsterne, at de selv kan klare personlig hygiejne, samt at de kan indgå i sociale relationer og være en del af gruppen de rejser med.

ULF Feries rejseteam

De frivillige har alle forskellige baggrund og alder. Vi lægger vægt på at de frivillige er rummelige og kan holde overblik, men fremfor alt er det vigtigt; at de vil vores gæster, og gode oplevelser sammen med dem.

De frivillige støtter gæsterne gennem lufthavnen og til hotellet. De minder gerne gæsterne om, at de eventuelt skal huske at tage medicin og hjælper med sproget eller hvis der skal veksles penge. De frivillige er ikke på arbejde og får derfor ikke løn. Rejse- og opholdsudgifter til de frivillige samt administration til ULF Ferie er inkluderet i rejsens pris.

Har du behov for at have din egen personlige ledsager med på ferien, kan du også det. ULF Ferie hjælper dig også gerne med at finde en frivillig personlig ledsager. Hvis du ønsker at rejse med personlig ledsager, skal du selv betale udgiften for ham eller hende.

Find din næste ferie her