Børnehavebørn til kamp mod plast i havet

Plast hører ikke til i havet. Det ved børnene i Børnehuset Viborgvej, og nu går de til kamp mod plast i havet for at redde naturen og dyrene. Børnene har netop udstillet en hval med plastikposer i maven, der fra i dag hænger i Netto på Viborgvej 102. Det sker i forbindelse med, at børnene den seneste tid har arbejdet med temaet ”plast i havet”.

Børnehavebørn viser stolt deres hval frem.

Henover sommeren vil kunderne i Netto på Viborgvej blive mødt af en hval med plastikposer i maven, når de handler i Netto. Børnene har selv lavet hvalen som et billede på, hvor vigtigt det er at passe på naturen og bruge mindre plast. I løbet af de sidste mange uger har børnene arbejdet med temaet "plast i havet", og det har givet anledning til udstillingen.

"Vi har udstillet hvalen i Netto, så folk skal tænke over, at man ikke må smide Netto-plastikposer i naturen. Det er en god idé, hvis man selv tager sin egen pose med, når man køber ind, så bliver der ikke så meget plastikforurening," fortæller Victor på 5 år.

Hvalen er inspireret af Bergen-hvalen, der i februar 2017 stødte på grund, da den både var syg og træt. Det viste sig, at hvalens mave var fyldt med plastikposer og småplast, som havde dannet en prop i hvalens mave.

Den historie har påvirket børnene og resulteret i, at de nu vil hjælpe med at oplyse børn og voksne om, hvad der kan ske, hvis ikke vi passer på hinanden og smider plastik ud.

"Dyrene bliver syge og får ondt i maven, hvis de får plastik i maven," fortæller Valde på 5 år, der er meget bevidst om, hvor vigtigt det er at passe godt på dyrene.

"Når vi arbejder med dyr i børnehaven, så bliver alting mere forståeligt for børnene. Så giver det mening, hvad affald kan gøre ved dyrene. Det er en rigtig god måde for dem at lære på, og de har meget nemmere ved at forholde sig til det. Børnene er enormt optaget af, at vi skal behandle dyrene og vores natur godt. Jeg er sikker på, at vores børn bliver endnu bedre til at passe på vores natur, end vi selv har været. De har allerede så god en forståelse for, hvorfor det er vigtigt," fortæller Lotte Hillgaard, pædagog i Børnehuset Viborgvej.

Når hvalen har været udstillet i Netto henover sommeren, vil den i uge 31 blive udstillet i Kulturhuset i Randers.