Chance vil arbejde med mennesker: Jeg håber at få et job

Cafébordene i Randers Sundhedscenter var omsværmet af ivrige messedeltagere, som var på udkig efter et job eller en elevplads inden for sundhedsområdet onsdag 30. november.

Randers Sundhedscenter var tæt pakket af nysgerrige job- og elevpladssøgende. Foto: Randers Kommune.

Chance Sebirema var en af deltagerne, som havde glædet sig til at tale med nogle af de 22 virksomheder, som søgte ansatte og elever på messen.

"Jeg søger job på plejehjem eller som køkkenhjælp. Så det var en god mulighed at komme her på messen. Jeg har fået en god snak med flere arbejdsgivere, og har også fået afleveret mit CV - så jeg håber på det bedste," siger Chance.

På messen, som går under navnet Kloge Hænder - Velfærd med Omtanke, var private og offentlige arbejdsgivere mødt op med håbet om at finde nye medarbejdere og elever. Der var efterspørgsel efter både sygeplejersker, sosu-medarbejdere, klinikassistenter, pædagogiske assistenter, omsorgsmedhjælpere og meget andet.

"Vi mangler medarbejdere inden for branchen, så vi er her for at promovere uddannelsen som ernæringsassistent. Vi vil gerne forklare de mange spændende og forskellige opgaver, som man laver i vores fag," siger Rikke Engedal fra Madservice Kronjylland. Hun tilføjer:

"Jeg er positivt overrasket over, at der er så mange til messen, og at kandidaterne er meget interesserede og godt forberedt."

Messen er arrangeret af Randers Kommune i samarbejde med Randers Social- og Sundhedsskole, Det Sundhedsfaglige Børneteam og FOA.

"Vi vil styrke den positive fortælling om fagene og synliggøre de mange spændende jobmuligheder her i kommunen. Der er høj faglighed, konkrete ambitioner, rig mulighed for meningsfuldt arbejde, plads til grin og social trivsel. Messen skal både tiltrække, udvikle og højne et område, som fortjener, at vi taler det op," siger Bente Juulsgaard, uddannelseskonsulent i Randers Kommune og medarrangør af messen.