Eduard-Claudiu i uniform: Frivillige og reservister fortjener stor anerkendelse

I forbindelse med "Uniform på jobbet"-dag onsdag den 27. september var både Regnskovsdirektør Henrik Herold og Randers Kommunes elev i Borgerservice, Eduard-Claudiu Gingarasu, iført uniform. En gang om året må reservister og frivillige i forsvaret tage deres uniform på

Torben Hansen, Eduard-Claudiu Gingarasu og Henrik Herold

Onsdag den 27. september er den officielle "INTERFORCE Uniform på jobbet"-dag. Det er en fast dag om året, hvor reservister og frivillige i Hjemmeværnet, Beredskabsstyrelsen og Kystredningstjenesten kan iføre sig deres uniform, når de går på arbejde eller besøger deres studieinstitution.

En af dem, der har valgt at deltage, er Eduard-Claudiu Gingarasu, der er elev i Borgerservice i Randers Kommune. Han er frivillig i Politihjemmeværnskompagni Randers og har blandt andet deltaget i flere såkaldte Host Nation-opgaver, hvor han har støttet store NATO-skibe i havnen, og i mindre skala har han hjulpet politiet med at dirigere trafikken.

"Jeg vil gerne vise, at jeg er stolt af at repræsentere det land, jeg bor i, og samtidig synes jeg, at alle frivillige og reservister, der yder en service for Danmark, fortjener stor anerkendelse," siger han.

En anden i uniform på jobbet er Henrik Herold, direktør for Randers Regnskov, der også er aktiv officer i reserven og engageret i INTERFORCE som ambassadør for samarbejdet.

"Jeg er glad for at os i reserven møder den anerkendelse, vi gør på sådan en dag. Både Randers Regnskov og Randers Kommune sender et stærkt signal ved at være en del af INTERFORCE-samarbejdet og bakke op om de ansatte, der er frivillige i reserven," siger han.

Randers Kommune er en del af INTERFORCE-samarbejdet

 

INTERFORCE er et samarbejde mellem forsvaret og både private og offentlige virksomheder om forsvarets brug af reserven og Hjemmeværnets frivillige. Samarbejdet betyder, at militært personel fra reserven, veteraner og hjemmeværnsfolk, der til daglig arbejder for eksempel i Randers Kommune, kan deltage i militære opgaver i en periode og derefter vende tilbage til deres civile job.

Borgmester Torben Hansen værdsætter både veteraner, reservister og frivillige i Hjemmeværnet, Beredskabsstyrelsen og Kystredningstjenesten:

"I Randers Kommune ønsker vi at sikre, at medarbejdere, der deltager i enten civile eller militære forpligtelser i forsvaret, har passende vilkår for at udføre deres opgaver. Det glæder mig meget at se en elev som Eduard-Claudiu i uniform denne dag. Jeg er ikke i tvivl om, at de kompetencer, man erhverver gennem erfaring fra enten den civile eller den militære del af reservestyrken, også er værdifulde kompetencer i ens arbejde," siger han og tilføjer:

"Der skal også lyde stor ros og anerkendelse til dem i uniform, der yder en ekstra indsats for Danmark."