Et år mere med corona-pause for Sankt Hans i Tronholmparken

Randers Kommune har besluttet af aflyse dette års Sankt Hans-arrangement i Tronholmparken den 23. juni.

Corona-pausen bliver forlænget og den traditionsrige Sankt Hans-fest må vente til 2022

I mere end 19 år har det været en tradition at fejre Sankt Hans i Tronholmparken ved Randers Havn med en kendt båltaler. For andet år i træk bliver der dog pause i festen.

"Det er en ærgerlig beslutning at skulle træffe. Vi havde håbet på, at 2021 var året, hvor det store og traditionsrige arrangement igen vil kunne gennemføres på Tronholmen. Men som situationen er, må vi altså vente et år mere, inden vi kan flokkes om Gudenåens bred midt i Randers til musik og båltale. Jeg ved, at der afholdes en række mindre Sankt Hans-arrangementer rundt om i hele kommunen. Dem håber jeg, borgerne vil nyde i sikker corona afstand, og så kommer vi tilbage med en fest på Tronholmen i 2022, " siger borgmester Torben Hansen.

Årets Sankt Hans plejer at tiltrække op mod 6.000 mennesker ved havneområdet og i Tronholmparken, mens en kendt dansker tænder bålet og holder årets tale. Med de nuværende corona-retningslinjer må der maksimalt være forsamlet 2.000 til et sådant arrangement, det skal tillige ske med egen indgang i indhegnede sektioner a 200 personer.

"Dermed ville arrangementet ændre væsentlig karakter til en dårligere oplevelse for alle gæsterne, så derfor vælger vi at aflyse. Vi vil kunne lave et arrangement med tilmeldinger, men det er vores klare vurdering, at der er stor risiko for at langt flere vil strømme til i håb om at komme til den traditionsrige fejring. Sker det, vil vi blive nødsaget til lukke ned midt i festen for at forbygge smittespredning. Derfor ønsker vi ikke at løbe den risiko, " siger eventchef Mette Bertelsen fra Randers Eventsekretariat.

Som en del af retningslinjerne vil der også skulle vises coronapas til et sådant arrangement, og det ville kræve kontrol.

"Herudover vil vi som arrangør skulle sikre os, at der ikke kommer til at stå mennesker på stibroen. For eksempel ved at lukke sti- og cykelbroen helt af. Alt i alt betyder det, at vi har måtte forlænge corona-pausen og vente med den traditionsrige fest til 2022," siger Mette Bertelsen.

Randers Eventsekretariat ser nu frem til en sommer med andre events og begivenheder som bliver gennemført. Blandt andet Randers Festuge i dagene 13.-21. august. På det tidspunkt vil forsamlingsforbuddet ved større arrangementer være hævet til 5.000 personer.