Flere ledige uddanner sig som SOSU’er

27 ledige borgere over 25 år starter på Randers Social og Sundhedsskole efter efterårsferien. De uddanner sig til et værdifuldt job i en branche med gode jobmuligheder.

Ledige har igen takket ja til karriereskift til SOSU-området efter at have været en del af et før-SOSU-forløb. Forløbet er et projektsamarbejde mellem Jobhuset i Randers Kommune og Randers Social og Sundhedsskole, som skal sikre flere SOSU-assistenter og SOSU-hjælpere.

"Der er stort behov for arbejdskraft på SOSU-området nu og i fremtiden. Det her projekt giver dobbelt gevinst i og med, at det er ledige borgere, som kommer fra områder, hvor det kan være svært at finde arbejde, som uddanner sig inden for et område, hvor der er stor efterspørgsel efter arbejdskraft. Samtidigt er det stort, at flere nu også vælger assistentuddannelsen, da der i høj grad er efterspørgsel efter dem," forklarer Karina Rask, leder i Jobhuset i Randers Kommune.

Ni ledige borgere har takket ja til at starte på SOSU-assistentuddannelsen og 18 starter på SOSU-hjælperuddannelsen. Sidste år startede 16 ledige borgere på SOSU-hjælperuddannelsen, efter beskæftigelsesprojektet blev vedtaget af Byrådet 9. september 2019.

"At få ledige ind i faget med dette tilbud er en rigtig god delløsning på at rekruttere flere elever til vores uddannelser. Disse nye elever har taget et aktivt valg om et karriereskifte, og vi oplever, at de er motiverede, stabile, målrettede og at de brænder for at komme ud at arbejde som fagligt dygtige social- og sundhedsassistenter og -hjælpere," siger direktør på Randers Social- og Sundhedsskole, Maria Dyhrberg Rasmussen.

Et job som gør en forskel

De 27 ledige starter på skolen efter efterårsferien, og en af dem er Nina Thomsen Haraldsborg på 28 år, som er uddannet salgsassistent. Hun har haft svært ved at finde job i salgsbranchen efter Corona satte en dæmper for jobchancerne. Nu starter hun på SOSU-assistentuddannelsen.

"Det er fantastisk at være kommet ind på den her uddannelse. Arbejdet som social- og sundhedsassistent er noget af det vigtigste, fordi du er med til at gøre en kæmpe forskel for nogle mennesker, som har brug for det. Nu kan jeg gå fra at servicere i en butik til at servicere med hjertet," fortæller Nina Thomsen Haraldsborg. Hendes drøm er at arbejde på et hospital eller i psykiatrien i fremtiden.