Fortsat brug for inventar til boliger til ukrainerne

224. Det er antallet af donationer den første måned til Randers Kommunes boliglager, der rummer inventar til at indrette boliger til fordrevne ukrainerne. Og dertil kommer flere daglige flyttelæs, som elever fra FGU i Randers henter på kommunens genbrugspladser, ligesom Finderiet og byens genbrugsforretninger også på daglig basis leverer ting til boliglageret.

Møbellageret var helt tomt sidste mandag, men torsdag var det igen så godt som fyldt. "Jeg synes, at det er megaflot, at så mange bakker op, ” lyder det fra lagerbestyrer Patrick Skifter Andersen fra Randers Kommunes Ejendomsservice.

”Hver dag modtager boliglageret donationer. Og der er i høj grad brug for inventar. For det er mange boliger, der skal indrettes. Vi forventer fortsat, at der kommer mange fordrevne ukrainere. Jeg vil gerne takke for den store velvillighed fra så mange. Det er fantastisk, ” siger Torben Hansen, borgmester i Randers Kommune.

Boliglageret ligger på Hvidemøllevej 7, 8900 Randers C. Her kan alle aflevere møbler, køkkengrej, sengetøj og andet, som er nødvendigt som ”startpakke” for at kunne indrette en bolig. I Boliglageret pakkes startpakker til boliger, som kommunen har fire hverdage til at gøre klar fra en ukrainer får opholdstilladelse og skal have bolig i Randers. Med hjælp fra både herboende ukrainere og elever fra FGU bliver inventar pakket i en startpakke, der ligesom møblerne derefter transporteres ud til boligerne.

Boliglageret har ud over hovedlageret på Hvidemøllevej også indsamlingsstationer på genbrugspladserne i kommunen. Åbningstid i Boliglageret er tirsdag, onsdag og torsdag kl. 8-16, mens genbrugsstationerne er åbne fra kl. 10-18 i hverdagene og 10-16 om lørdagen. Randers Genbrugsplads har tillige søndagsåbent fra kl. 10-16, mens de øvrige genbrugspladser har åbent første søndag i måneden fra kl. 10-16.

Opdatering om Boliglager Ukraine 7. juli 2022 med bl.a. information om åbningstider og ophør af indsamling på genbrugspladserne.

 

Indhold i en startpakke

Listen over indhold i en bolig kommer fra Randers Kommunes Integrationsafdeling og svarer til den liste, man indretter boliger ud fra, når flygtninge generelt får opholdstilladelse.

Sove og bad: Dyne, pude, sengetøj, håndklæder

Køkkenpakke: Gryder m/låg, stegepande, tallerkner, bestik, glas, krus, grydeske, skrællekniv, opvaskebørste, opvaskebalje, elkoger, støvsuger, viskestykker, termokande, knive, skærebræt, ostehøvl, piskeris

Rengøringspakke: Håndsæbe, opvaskemiddel

Stort behov for inventar: Sofaer, sofabord, spisebord, stole, lamper, senge, natbord, kommoder, skabe, tøjstativer, tremmeseng, puslebord, klapvogn, barnevogn, forlængerledninger, lamper, pærer, gardiner og persienner

Der indsamles ikke: Legetøj, tøj, mad og skolesager mv.