Frivillige inviterer til affaldsindsamling: Oplagt mulighed for at gøre en forskel
Frivillige samler affald i naturen
Frivillige samler affald i naturen
Cigaretskod, engangsemballage, elektronikskrot og meget andet underligt affald havner i naturen. Det vil en gruppe lokale frivillige sammen med Danmarks Naturfredningsforening og Randers Kommune gøre noget ved. De inviterer borgere i Randers Kommune til affaldsindsamling på Justesens plæne den 25. marts.
En af de frivillige bag arrangementet, er Martin Klitte, der bruger en del af sin fritid på at rydde op på bunden af Gudenåen med sin store magnet. Til affaldsindsamlingen er det nemlig ikke kun i vejkant, busk og by, men også i åen og havnen, der bliver ryddet op:
"Vi håber, der kommer mange familier til affaldsindsamlingen. Det er overraskende for alle, men specielt for børn er det en øjenåbner, hvor meget elektronik, skrot og skatte, der bliver smidt eller tabt i vandet og i naturen," siger Martin Klitte, der er frivillig og står bag Facebooksiden M&M Magnet, "jeg er sikker på, vi finder mange sjove og tankevækkende objekter den 25. marts."
På plænen den 25. marts kan man både låne magneter og snor til at samle affald i vandet samt affaldssnappere og handsker til affald på landjorden, der er også kaffe og kage til de sultne indsamlere, når affaldsposerne er fyldte.
En anden af de frivillige er Petrea Krustrup, der går foran i kampen for en renere natur med gruppen #RentNaturområde, som skaber affaldsindsamlingsevents i Randers, der primært er målrettet unge:
"Det er dejligt, at vi er flere frivillige og Randers Kommune, der står sammen om at samle affald i naturen. Vi kan jo alle være med til at gøre en forskel. Der er alt for meget affald, der ender i vores natur. Jeg håber på at se rigtig mange unge mennesker på plænen, det her er en oplagt mulighed for rent faktisk at gøre en forskel.
Petrea Krustrup står til Affaldsindsamlingen sammen med Per Christensen i teltet, hvor ruter og snappere bliver udleveret. Per står desuden med vægten og vejer alt affald:
"På den ene side håber jeg, vi slår mængden af affald, der blev samlet sidste år, men på den anden side gør jeg ikke, for det vigtigste er trods alt, at der ender mindre affald i naturen. Der er desværre rigtig meget derude," siger Per Christensen og opfordrer til at tage alt affald med hjem til skraldespanden. Han er et velkendt ansigt i Dronningborg, hvor han bor, fordi han jævnligt samler affald på gader og stræder i sin fritid.