Gadelukninger i Randers Festuge

For at gøre plads til en festlig uge i Randers bliver der en række gadelukninger i perioden frem til den 18. august 2019. Få overblikket her.

Randers Festuge 2019 slutter med flere festlige begivenheder på Randers Havn og i Randers City lørdag den 17. august. For at de glade festugegæster kan færdes sikkert mellem havn og by bliver en del af Havnegade derfor lukket for trafik den pågældende lørdag fra kl. 18 til midnat.

God stemning og sikkerhed skal gå hånd i hånd. Randers Festuge vil derfor til den festlige afslutning skabe et festivalområde, der forbinder Randers Havn med Østervold i Randers City.

Havnen bliver hjemsted for flere festtelte som Oktoberfestteltet og Hithouse. Rahbeks Tivoli indtager ligeledes havnen. Ligeledes vil der kl. 23 være festligt fyrværkerishow fra Randers Havn som festugens officielle afslutning. Inden fyrværkeriet indtager ’Rustik Open Air’ Østervold, der bliver omdannet til et stort dansegulv, når lokale DJ´s spiller op til fest fra kl. 18. Senere på aftenen bliver scenen indtaget af bandet ’Dirty Guns’, der blev kendt via tv-programmet ’Talent’. De vil levere et 2 x 45 minutters hæsblæsende show med alle de gode rock-klassikere.

Når festugegæsterne krydser Havnegade for at bevæge sig rundt fra Randers Havn til Østervold kan de i tidsrummet kl. 18 til 24 frit gøre det uden at tænke på krydsene biler. I det tidsrum lukker Havnegade for al kørende trafik på strækningen mellem krydset Kulholmsvej/Havnegade og krydset Toldbodgade/ Fischersgade.

Andre gadelukninger

Søndag den 11. august bliver Jens Otto Krags Plads omdannet til start- og målområde for Astral Biking Fjordløbet. Det vil påvirke trafikken og færdsel til fods på pladsen og ud mod Toldbodgade i tidsrummet kl. 9.00 til kl. 14.30.

Frem til og med søndag den 18. august kl. 18 er hele P-området i bunden af Dytmærsken lukket for at give plads til Jazz- & Folkteltet.

Onsdag den 14. august vil Østervold være lukket den i sydgående retning fra kl. 17.30 og i den nordgående retning fra kl. 18.15 til afholdelse af Randers City Stafet. Begge spor bliver åbnet ca. kl. 21.00.

Torsdag den 15. august afholdes dette års MTB Street Challenge i Randers City. Det vil påvirke store dele af trafikken og færdsel til fods i gaderne i midtbyen fra bl.a. Østervold, Nørregade, Tørvebryggen, Torvegade, Rådhusgade og Hospitalsgade. Det foregår i tidsrummet fra kl. 17.30 til ca. kl. 21.00.

Om Randers Festuge

Eventyret startede tilbage i 1977. Randers holdte 675 års købstadsjubilæum, og det blev fejret med en festuge. En uge, der siden er blevet en fast tradition, som samler randrusianere og andre nysgerrige sjæle hvert år i august. Her flytter kulturen ud i middelaldergaderne og skaber nye opdagelser om hvert et gadehjørne. Musikkens toner fylder luften under både teltdugen og den åbne himmel, mens byens gastronomi skaber rammerne for hyggelige og nærværende stunder. Byens spirende vækstlag skaber spændende kunst og lader kreativiteten få luft under vingerne. Pulsen kan mærkes i hver en afkrog – og ikke mindst, når festugen byder på idræt for store og små. Det er opskriften på Danmarks største brugerskabte festuge. En festuge, der binder Randers og omegn sammen. Et fælles anker, hvor naboer mødes. Hvor gamle venner finder hinanden igen. Hvor familien har tid til nærvær. Randers Festuge er en hyldest til folkeligheden og et bindeled mellem mennesker. Mærk pulsen i Randers Festuge 2019 fra den 9. august til den 17. august.