Gamle fliser og belægningssten får nyt liv

Randers Genbrugsplads og personalet fra det socialøkonomiske projekt, genbrugsbutikken Finderiet, sætter nu gang i et projekt med genbrug af belægningssten og fliser, der er afleveret på genbrugspladsen. Tidligere er gamle belægningssten og fliser endt som vejfyld, men fremover får de gamle sten og fliser nyt liv hos andre borgere eller virksomheder.

Når du har fået lagt en ny indkørsel eller terrasse, så kan du på Randers Genbrugsplads sætte dine gamle, stadigt brugbare belægningssten eller fliser på nogle grønne paller. Så kan andre borgere eller erhvervsaktører kvit og frit tage det, de har brug for i deres projekter. Det kan være til udbedring af eksisterende belægning eller anlæggelse af nye, for eksempel hvis du vil forbedre belægningen under dine affaldsbeholdere, eller du vil lave en ny lille terrasse på en god solplet i haven.

”Vi prøver hele tiden på at finde på nye måder at genbruge og udnytte de resurser, vi får ind på genbrugspladserne”, siger Allan Asp Poulsen, som er leder af affaldsområdet i Randers Kommune.

”Denne her ligger lige til højrebenet”, fortsætter han:

”De gamle sten er jo oftest stadig brugbare, så det giver kun mening at andre kan få glæde af dem. At det også betyder mindre belastning af miljøet, når man ikke skal støbe nye sten, det er en grøn bonus oven i det store miljøregnskab”.

Det koster ikke noget at tage de sten med, man skal bruge - hverken for private eller erhverv. Samtidigt gør man en rigtig god gerning for miljøet, da det koster i miljøregnskabet at skulle producere nyt. Affaldskontoret beder dog om, at man efterlader de grønne paller med sten og fliser i samme gode orden, som man har fundet dem.