Hobrovejens skoler fylder 100 år

Hobrovejens Skole fejrer sit 100 års jubilæum og fredag aften den 9. april kulminerede det hele med en corona-venlig jubilæumsfejring. Hjemmefra stuerne kunne eleverne og deres familier synge med på skolens nye sang, da ledelsen spillede op til fællessang.

Den 30. marts 2021 var det præcis 100 år siden, at Hobrovejens Skole for første gang slog dørene op for elever. Gennem hele ugen har eleverne fordybet sig i skolens historie og fredag den 9. april kulminerer det hele med en festlig jubilæumsfejring. 

”Det er en helt særlig begivenhed, vi kan fejre i denne uge. 100 års skolehistorie her på matriklen er en hel del at se tilbage på. Vores skolebygning rummer så mange gode oplevelser gennem tiden og der er så mange historier, der hvisker i væggene. Derfor er jubilæet en oplagt mulighed for at se tilbage på skolens historie sammen med vores elever,” fortæller Mogens Bang Thomassen, skoleleder på Hobrovejens Skole siden 2015.

I løbet af ugen har eleverne fået et tilbageblik på skolens historie. To gange hver dag har de set en film med forskellige af skolens tidligere elever, der fortæller om, hvordan det har været at være elev på Hobrovejens Skole, da de gik der – og hvad deres skolegang i dag har ført til. Heriblandt Torben Hansen, der er tidligere elev på Hobrovejens Skole og i dag er borgmester i Randers Kommune.

”Det er en fornøjelse at få mulighed for at give eleverne et indblik i, hvordan hverdagen udspillede sig på Hobrovejens Skole, da jeg var ung elev. Der er sket en del siden dengang, jeg selv gik på skolen, men det er stadig vigtigt at være en god kammerat og hjælpe hinanden.  Og forhåbentlig giver det eleverne en forståelse for historiens udvikling og et perspektiv på deres egen skolegang,” siger Torben Hansen, borgmester i Randers Kommune.

Jubilæumsfejring og fællessang

I anledning af jubilæet har musiker Thomas Lennert, der er tidligere elev på skolen, skrevet en ny skolesang. En sang som eleverne gennem hele ugen har øvet teksten på og fredag den 9. april optrådte for eleverne i skolegården på skift foran én klasse ad gangen.

Under optræden i skolegården fik børnene uddelt jubilæumskage og sodavand, ligesom eleverne også får en goodiebag med hjem fra skole, som de skulle bruge til jubilæumsfejring hjemme i stuerne.

”Corona-restriktionerne tillader ikke, at vi holder en stor fest på skolen og derfor har vi i stedet flyttet fejringen hjem i stuerne. Eleverne er blevet udstyret med goodiebags med pynt, kage og saft, så de kan komme i feststemning med deres familier til kl. 19, hvor de er inviteret til online fællessang. Her skal vi sammen synge skolens nye sang,” fortæller Mogens Bang Thomassen.

Torben Hansen, borgmester i Randers Kommune, er tidligere elev på Hobrovejens Skole og deltog i fejringen på afstand.