Motionsløb med indvielse af insekthoteller

Nordre Fælled summede af børne- og insektliv på skolernes motionsdag fredag den 15. oktober. Børn fra de omkringliggende institutioner og Nørrevangsskolen var mødt talstærkt op for at indvie insekthoteller og for at løbe et natur-bingoløb i de grønne omgivelser.

Eleverne fra Nørrevangsskolen har både været med til at plante verdensskoven og lave insekthoteller. Her står Eda, Aymin og Maya fra 4. B ved siden af deres klasses insekthotel.

Inden en flok aktive elever fra Nørrevangsskolen gik på jagt efter planter og dyrespor på Nordre Fælled i forbindelse med skolernes motionsdag, var de med til at indvie insekthoteller. Eleverne har selv været med til at lave hotellerne på fælleden sammen med børn fra mange institutionerne i Nordbyen i Randers:

”Det er godt, at vi har lavet insekthoteller, så insekterne har et sted at bo om vinteren. Det er også godt for miljøet, at vi passer godt på insekterne. Jo flere dyr, der er i verden, jo bedre får vi det allesammen,”  fortæller Aymin fra 4. B på Nørrevangsskolen.

Motionsløb med verdensmål

700 børn fra Nørrevangsskolen og institutioner i Nordbyen i Randers har været med til at plante en verdensskov på Nordre Fælled. Skole og institutioner i Nordbyen har også lavet insekthotellerne, der er placeret med navneskilte i en cirkel rundt om verdensskoven, og som blev fejret den 15. oktober:

” Vi har ikke tidligere lavet en natur- bingoløb på skolernes motionsdag. Men det falder godt i tråd med skolens arbejde med verdensskoven og insekthotellerne, som er led i skolens arbejde med de 17 Verdensmål,” siger Kasper Laursen, lærer på Nørrevangsskolen i Randers.

Eleverne var meget tilfreds med det anderledes løb på motionsdagen:

”Det her løb er bedre, end det løb vi plejer at være med til på motionsdagen. Vi lærer noget nyt om blade og træer ved at gå rundt i naturen og finde tingene selv”   siger Josephine fra 4. B.

Fakta

De første landmark, insekthoteller med navneplader, der blev indviet den 15. oktober er en del af  ”Al Verdens Kunst” i Nordbyen. Det er et kunst- og kulturprojekt med baggrund i FN’s Verdensmål, som er støttet af Slots- og Kulturstyrelsen. Jennumparkens fritidshjem med børnekor, Bysekretariatet og Randers Bibliotek samarbejder om "Al Verdens Kunst" i Nordbyen.   

Verdensmålsskoven blev indviet i 2020. Træerne er sponsoreret af lokale virksomheder og etableret af skole og institutioner i Nordbyen og Randers Kommune. 

 

Eleverne gik på jagt efter planter og dyrespor i skovbunden