Natur- og Friluftsfestival med fuld knald på aktiviteterne

Søndag den 8. september er der fokus på natur overalt i Danmark - og i Randers er foreninger og naturvejledere gået sammen om en Natur- og Friluftsfestival på Nordre Fælled.

Årets Natur- og friluftsfestival vil gerne gøre kommunens borgere opmærksomme på det skønne område "Nordre Fælled", hvor Bysekretariatets byrum "Myretuen" ligger og hvor der også er stier, hundeskov, bålpladser, sø og meget andet.

Nordre Fælled er et tidligere militærområde, der nu er ejet af Naturstyrelsen. Fælleden bruges i forvejen flittigt af motionister og andre naturglade brugere. Søndag den 8. september rykker 15 foreninger og naturvejledere så også ind på fælleden for at lave aktiviteter for hele familien.

Man kan deltage i alt fra park-run, motionsture, bage pandekager over bål, få en snak med mange forskellige foreninger om næsten alt inden for det grønne Danmark.

"Vi synes det er skønt at kunne vise Randers kommunes borgere hvilke fantastiske muligheder, der findes for at være aktiv i det grønne i Randers-området. Det er skønt, at vi kan arbejde sammen skulder ved skulder om sådan en dejlig dag - vi hygger os alle sammen" fortæller Naturcenterleder Helle-Marie Taastrøm.

På dagen vil der være aktiviteter for alle aldre - de mindste kan komme på Krible Krable jagt eller være med til at dissekere fisk, de ældre kan gå på opdagelse ved et hav af boder og stande, hvor der vil være materialer og personer man kan spørge om det meste indenfor naturen i og omkring Randers.

"Vi ser frem til at få mange flere brugere af området heroppe. Vi glæder os til at vise både Myretuen og den skønne natur frem" fortæller Bysekretariatets naturvejleder Claire Nielsen.

Naturens Dag arrangementet er ganske gratis. Der er åbent fra kl 10-15 og alle opfordres til at deltage.

Find programmet her