Nye fiskenet og kikkerter til formidling af naturen i Gudenåparken

Aage v. Jensen Naturfond har doneret 350.000kr til nyt udstyr, der vil gøre det muligt at nyde og studere naturen i Gudenåparken og Gudenåengene på nærmeste hold.

Fremover får besøgende på Randers Naturcenter og deltagere på naturvejledningsture i Gudenåparken og Gudenåengene endnu bedre muligheder for at nyde og studere naturen. Aage v. Jensen Naturfond har nemlig doneret 350.000kr, som skal bruges til formidlingsudstyr herunder fiskenet og andet udstyr til brug af undersøgelser af livet i ferskvandet.

Bevillingen omfatter også nye kvalitetskikkerter, således man kan studere fuglelivet meget bedre og i det hele taget opleve naturen på tæt hånd.

"Vi er meget glade for den nye bevilling der kan give os endnu bedre muligheder for at lave god formidling og oplevelser til de mange gæster, der besøger området," siger Randers Kommunes naturvejleder Lars Maagaard, der er projektleder for de nye formidlingstiltag i Gudenådalen.

Tidligere på året blev der doneret 6,5 millioner kroner fra den store fond til etablering af en række publikums- og formidlingsfaciliteter i Gudenåengene. Sammen med det nye formidlingsudstyr vil der fremadrettet blive rigtige gode muligheder for, at familier, skoler og private grupper kan blive motiveret til komme ud og opleve den fantastiske natur, som ligger i Gudenådalen lige ved Randers by.

Gudenåengene ved Randers består af Vorup Enge og Hornbæk Enge. Disse ejes af Aage V. Jensen Naturfond. Gudenåparken ved Randers Naturcenter ejes af Randers Kommune. Områderne har et estimeret besøgstal på 175.000 gæster årligt. Randers Naturcenter har 54.000 besøgende årligt.

"Naturen i Gudenådalen ved Randers er meget benyttet, men der klan sagtens komme endnu flere gæster ud og opleve naturen. Her er gode muligheder for at få oplevelser i naturen, lade batterierne op, motionere eller studere fuglelivet, dyrene og plantelivet. Her er plads til mange flere gæster, så vi håber selvfølgelig, at de nye formidlingstiltag vil få endnu flere ud i naturen", siger Lars Maagaard.