Nye skodriste til rygere i Randers

Store riste til cigaretskod skal i fremtiden lokke rygerne til at skodde deres cigaretter i ristene under bordene på Justesens Plæne i Randers i stedet for at smide deres skod på jorden. Ristene skal gøre området renere og mere attraktivt og samtidig spare naturen og Gudenåen for cigaretfiltrenes plastikforurening.

Så er der kommet nye skodriste til rygere på Justesens Plæne

Sol og sommer betyder masser af mennesker på Justesens Plæne. Derfor etablerede Randers kommune i maj måned nye siddeområder med farverige skraldespande og opretstående askebægre. Nu forsøger kommunen at få de mange gæster, der opholder sig ved borde- og bænkområdet helt tæt på Gudenåen til at anvende de nye skodriste:

"Forsøget med de nye siddeområder med de farvestrålende skraldespande på plænen er indtil videre positivt. Gæsterne er gode til at bruge skraldespandene. Nu går vi i gang med at påvirke rygerne, der sidder ved bordene tæt på Gudenåen, til at bruge de nye riste som askebægre," siger Louise Høeg, formand for Sundheds-, idræts- og kulturudvalget i Randers Kommune.

Plastik i cigaretfiltre skader naturen

De nye skodriste skal ikke blot sørge for, at området ved Gudenåen bliver rent og fri for cigaretskod. Ristene skal også forhindre forurening af naturen og Gudenåen:

"Der er plastik i cigaretfiltre. Hvis filtrene ikke samles op i askebægre, vil de måske havne i Gudenåen og være med til at skade natur og dyreliv. Derfor vil vi have besøgende til at tænke sig om og tage ansvar for deres skod ved at bruge ristene eller de mange askebægre, der findes på Justesens Plæne," siger Louise Høeg.