Randers bekæmper skattely

Randers Kommune underskrev fredag d. 29. november ”charter for skattelyfri kommune”. Med underskriften tilvælger kommunen aktivt virksomheder, der udviser en ansvarlig skatteadfærd.

Repræsentanter fra OxfamIBIS, borgmester Torben Hansen og byrådsmedlemmerne, Rosa Lykke Yde (F), Liselotte Frier Pedersen (A) og Bjarne Overmark (L) til underskriftseance på Randers Rådhus

Randers vil være skattelyfri. Derfor underskrev borgmester, Torben Hansen, fredag d. 29. november charteret, der betyder at Randers tager lokalt og socialt ansvar.

”Randers Kommune ønsker at tage et lokalt ansvar for globale udfordringer og problemer. Vi vil gerne være med til at bekæmpe undergravningen af vores samfundsmodel, for gennem skattebetalinger bidrager virksomheder positivt til vækst, udvikling og velfærd, men det er ikke fair, hvis nogle virksomheder går fri. Det er rimeligt at der betales skat der, hvor værdien bliver skabt,” siger borgmester, Torben Hansen.

Med underskriften på OxfamIBIS’s charter, vil Randers Kommune bidrage til at udvikle og anvende metoder til at stille krav om gennemsigtighed og en fair beskatning af kommunens leverandører. Samtidig har Randers Kommune allerede en indkøbspolitik med fokus på social ansvarlighed.

Charteret er først og fremmest erklæringen om, at kommunen vil arbejde aktivt for at være en skattelyfri kommune. Det vil stadig og til enhver tid være kommunalfuldmagten og lovgivningen, der sætter rammerne for hvilke leverandører, kommunen må udelukke ifm. konkurrenceudsættelser. Randers Kommunes forpligtelser kan således aldrig gå videre, end hvad rammerne i lovgivningen og kommunalfuldmagten tillader.

Underskriftseancen skete i selskab med repræsentanter for udviklingsorganisationen OxfamIBIS, der står bag charteret. Randers Kommune kommer i selskab med 12 andre kommuner, der også har underskrevet charteret, heriblandt Aarhus, Aalborg og København.