Salg af erhvervsjord boomer i Randers Kommune

På blot et halvt år har virksomheder skrevet under på køb af tæt på 100.000 kvadratmeter erhvervsjord i Sdr. Borup syd for Randers og yderligere 25.000 kvadratmeter er under salg.

"Det er en rigtig god nyhed. Jeg er ikke i tvivl om, at vi ser på resultatet af stærk erhvervsservice, god beliggenhed og fremsynede virksomheder, der ønsker enten at flytte til Randers eller fortsat udvikle deres virksomheder her, og det vil vi fra kommunens side gøre vores bedste til at bidrage til. Det er spændende virksomheder med attraktive arbejdspladser, og så er det dejligt, at optimismen blomstrer også i denne coronatid," siger borgmester Torben Hansen.

Han peger desuden på at Sdr. Borup ligger tæt på motorvejen og byder på en infrastruktur, som gør det nemt både at komme til Randers Havn og i nord- og sydgående retning.

Senest har plastemballage-producenten Toppac afsluttet købet af en 40.000 m2 stor grund på Metervej i Sdr. Borup. Grunden danner ramme om virksomhedens nye domicil og produktion fra 2022.

I november købte Sekura Cabins A/S 35.000 m2 for at opføre produktions- og administrationsbygning. Virksomheden sælger individuelt tilpassede førerkabiner til bl.a. maskiner inden for mindedrift, skovbrug og entreprenørvirksomheder verden over.

Yderligere en industrivirksomhed har købt 22.000 kvadratmeter jord - altså i alt 97.000 kvadratmeter.

Samtidig er en lokal virksomhed ved at købe 15.000 kvadratmeter. Og derudover har kommunens erhvervsmægler et salg på 10.000 kvadratmeter undervejs til en virksomhed, der ifølge mægler er til en virksomhed, som flytter til Randers.

"Salget af jord viser, at vi ved at skabe erhvervsområdet i Sdr. Borup tænkte rigtigt i at skabe muligheder for virksomheder, der har behov for plads til sin produktion, og samtidig har behov for en stærk infrastruktur. Tillykke til virksomhederne med et godt køb og til os alle med at stærke virksomheder har lyst til at investere her i Randers Kommune," siger Christian Brøns, formand for Udviklingsudvalget i Randers Kommune.